Publicitat
Terrassa

El bus tanca 2019 amb rècord de gairebé 14 milions de viatges

El bus torna a tancar un exercici amb rècord de viatges a Terrassa, on ja frega els 14 milions de trajectes. La xarxa d’autobusos urbans no para de guanyar nous usuaris. En l’exercici 2019 es van registrar 13.992.585 desplaçaments en autobús a la ciutat, el que suposa un increment del 5,3 per cent més que l’any anterior.

Les dades corresponen a l’anàlisi realitzada per l’empresa mixta Transports Municipals d’Ègara S. A. un cop tancat el darrer exercici. L’estudi revela que la mitjana de viatgers que es desplacen en autobús per la ciutat en un dia feiner a Terrassa és de 53.400.

Pel que fa a les línies que han transportat més usuaris, les més competitives per ordres de més a menys són l’L1, que va a Sant Llorenç i a l’Hospital; l’L3, que creua la ciutat de manera transversal des de La Maurina fins a La Grípia, i les línies de les avingudes (L8 i L9). Totes quatre van superar l’any passat 1,7 milions de viatges cadascuna. A les línies L2, que comunica les Arenes amb la Rambla d’Ègara; l’L4, de Ca N’Aurell a Can parellada, i l’L5, que viatja al Pla del Bon Aire, registren una mitjana d’1,2 desplaçaments, respectivament.

Ahir, la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat Lluïsa Melgares va valorar els bons resultats del servei municipal destacant l’índex de fiabilitat de la xarxa. "Es compleixen els horaris dels viatges estipulats en un 99,6 per cent", afirma.

Deu vehicles híbrids
La regidora atribueix l’increment de viatgers, entre altres factors, a la incorporació a la flota municipal de deu vehicles híbrids nous, que han permès baixar l’edat mitjana de la flota i també millorar la freqüència de pas d’algunes línies".

Al mes de juny de 2019 es van ampliar els horaris i les freqüències de pas de les línies L1, L2, L3 i L9 amb l’objectiu ‘adaptar el servei a la demanda dels usuaris i guanyar r nous viatgers. La mesura perseguia també una reducció del 12 per cent de l’ús del vehicle privat.

"Des del juny -explica Melgares- s’ha registrat un increment de gairebé mig milió de viatgers que han utilitzat l’autobús, en part gràcies al fet que les noves franges horàries cobreixen necessitats de mobilitat més àmplies i adequades als usuaris".

L’any passat es va posar en servei també la nova targeta T-Hospital, que permet viatjar de manera gratuïta a l’Hospital de Terrassa. En el seu primer mes de funcionament es van emetre 5.900 targetes que de ben segur han contribuït a sumar nous usuaris al bus. "Es tracta d’una mesura que, com totes les que s’estan aplicant, pretén foment fer més fiable i atractiu el transport públic perquè la ciutadania l’esculli a l’hora de fer els seus trajectes quotidians, perquè és responsabilitat de tots actuar de manera sostenible".

El foment de l’ús del transport públic és un dels objectius del Pla de Mobilitat i forma part de la "revolució Verda", el projecte del govern per una mobilitat sostenible i una millora de la qualitat de l’aire. El bus és "una peça clau de la Revolució Verda", comenta la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares.

El perllongament de FGC cap al nord de la ciutat i l’entrada en servei de tres noves estacions (Vallparadís-Universitat, Estació del Nord i Nacions Unides), va comportar un reajust de la xarxa de bus per fomentar la intermodalitat. "Volem que les persones vegin com una alternativa atractiva i eficient l’ús del transport públic i per aconseguir-ho, cal que enllacem bé la xarxa de tren i la dels autobusos. Aquesta combinació és imprescindible per moure’ns en el territori i també dins de la ciutat" .

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top