Publicitat
Terrassa

Què opina de l’aparició del que anomenen coronavirus?

Aquesta vegada, el debat ha intentat aprofundir sobre què en pensa la ciutadania del coronavirus, un mal que, majoritàriament es veu de lluny i que, també en general entre els enquestats, provoca molt de recel i moltes dubtes.

La llunyania del focus d’atenció, també, fa que molts dels preguntats i preguntades ho vegin com una problemàtica que no ens toca i hi ha qui recorda altres com va ser la grip A que, en el seu moment va semblar una gran preocupació, i en l’actualitat ningú en parla.

La globalització és un dels arguments emprats per justificar que es produeixin aquests fets, segons alguns dels ciutadans i ciutadanes preguntades. El que gairebé tothom expressa és que estem molt poc informats i que al públic no li arriba tota la veritat de les qüestions que, com és el cas del coronavirus, amoïnen a la gent.

Òbviament, no agrada que passin aquestes coses i que hi hagi morts però també es qüestiona si realment sabem les xifres correctes o si estem immersos en un mar de mentides o mitges veritats per part dels que manen.

josé luis camino jiménez
Jubilat, 71 anys

Té la seva importància i amb la gent que he parlat, potser ens alarmem massa, però com estem tan globalitzats, estem per tot el món. També penso que la Xina, tot i que hi posa molts mitjans, no està dient tota la veritat. A segons quins llocs no ens hem d’alarmar tant i hi ha gent de la Xina que fa molts anys que viu aquí i inclús que han nascut aquí i sembla que ens estiguin contaminant i això no és just. Sí que s’han de posar mesures per la gent que ha viatjat allà.

jordi ruiz cardona
Pintor, 60 anys

El que opino de veritat és que tot això és un muntatge dels americans. És un sabotatge per tots els problemes comercials que han tingut amb la Xina. Crec que han escampat alguna cosa per poder controlar el mercat. Segur que arribarà aquí perquè és com una loteria i no saps quan et pot tocar. Això no surt de la natura, surt d’un laboratori. Però penso que la natura ja s’encarregarà d’arreglar-ho.

david freixa paloma
Comercial, 52 anys

Crec que és una cosa més i d’aquestes malalties n’han sortit tota la vida. Hi ha els que són especialistes, que trobaran la vacuna per curar la malatia i serà una cosa passatgera. Amb totes aquestes coses sempre es fa molt de soroll i també hi ha massa alarmisme però ja hi ha hagut alguns casos molt semblants i penso que el que necessitem és tenir molta calma i tranquil·litat.

enrique álvarez aragón
Cuiner, 38 anys

Sincerament, crec que hi ha massa alarma. Òbviament hi ha hagut morts però ho veig més com una propaganda per atacar a alguns països i desestabilitzar-los econòmicament. Depèn de com s’explica a les notícies, té força controvèrsia. Jo sóc d’Equador i allà també estant alarmant molt i la premsa, realment, crec que no ho explica tot. En realitat, no sabem el que és veritat o el que és mentida i si hi ha hagut tants morts com diuen. Ho veig més com un tema de desestabilització entre els països per temes econòmics.

ignasi bosch muntal
Advocat, 38 anys

Pel que respecta aquí a Catalunya, no veig molta alarma i la gent no està nerviosa. Crec que hi ha hagut molta informació i jo escolto la ràdio, Rac-1, i m’he sentit ben informat. El que veig, i no sé si és per la globalització, és que anem cada vegada a què hi hagi més pandèmies com aquestes. La sanitat d’aquí, la veig molt ben preparada per si hi ha alguna pandèmia.

josé luis maqueda martín
Gestor, 70 anys

No se sap per on va i per on ve perquè els xinesos no ens estan dient tota la veritat. L’altre dia van dir que el metge que ho va descobrir estava mort i resulta que l’estaven amagant. Tot és una incertesa. Crec que sí, que pot arribar aquí. Val més que no arribi, o haurem de sortir tots corrent. No sé sap el que passarà i nosaltres anem fent com cada dia i ja està.

maite parès torras
Assessora Tècnica Comercial de Productes de Bellesa, 51 anys

Tinc una mica de com ha sortit tot això i veurem si treuen una vacuna o realment si l’estan controlant i quina és la política de control. De moment veig que la gent surt i potser acabarà tot com allò de l’Ebola. Crec que no ens diuen tota la veritat i no sé si primer van fer la vacuna i després ha sortit el coronavirus o a l’inrevés.

mar figuerola parès
Estudiant de Negocis i Màrqueting, 21 anys

Tinc una mica de respecte pel tema i encara que està passant als països asiàtics, s’han trobat alguns casos per aquí. No sé molt de què va el tema però havíem de fer un viatge final de curs, perquè aquest any acabo la carrera, i volíem anar per aquella zona i hem decidit que no encara que soni una mica fort.

fernanda martins mendes gentil
Estudiant d’Educació Física, 41 anys

Crec que tot això del coronavirus és una cosa molt perillosa i hem de tenir molta cura. Personalment, no estic molt alarmada perquè aquí no hi ha hagut casos però considero que s’ha d’anar amb compte. Això crec que ha passat per temes alimentaris i així s’han passat els virus entre la gent.

maria rosa porti porti
Jubilada, 72 anys

Opino que tot plegat es fa molta alarma i crec que això de la gent que s’ha mort ho veiem molt llunyà. Crec que aquí haurien d’estar més tranquils i que no hi hagués tanta alarma. Pel que es diu, mor més gent de la grip que no pas d’això. A més, sembla que ser que molts ja són gent que estava delicada.

liliana antolini
Cambrera, 35 anys

Sé que hi ha altres països d’Europa on es parla molt més del tema que del que es parla aquí. A aquests llocs estan alarmant més a la gent que aquí. Veig el problema una mica llunyà, però conec a gent que viatja molt i, per aquest cantó, per aquesta gent, estic una mica preocupada. Es diuen moltes coses, que si són les farmacèutiques. La grip A, per exemple, ara, és una grip més i no sabem si el coronavirus és molt greu.

dolors ribera bosch
Jubilada, 76 anys

A vegades arribo com a malpensar que són muntatges que fan i que no sé per què els fan. És com provocar un pànic que realment no sé si existeix o no, la veritat. Confio poc en tot això i no crec gaire en la gent. Potser és que m’he tornat molt desconfiada. Sí que crec que pot arribar aquí però jo no sóc de deixar d’anar aquí o allà i de moure’m. Si m’ha d’arribar, m’arribarà.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top