Publicitat
Terrassa

Jesús García, un expert en les aparicions de Medjugorje, a Terrassa

Jesús García va estar dies enrere en la Catedral del Sant Esperit. I qui és Jesús García? Un ateu convers al catolicisme que s’ha convertit en un dels majors experts sobre les aparicions en Medjugorje (Bòsnia), un periodista i director de cinema que prepara ara un documental sobre aquest llogaret de Bòsnia que s’ha convertit en centre de peregrinació mariana i que a ell, a Jesús García, li va canviar la vida.

Després d’una missa i de l’adoració al Santíssim, Jesús García va oferir el seu testimoniatge, llaurat en més de trenta viatges a Medjugorje, llogaret que va visitar per primera vegada en el 2006, amb 28 anys, per a fer un reportatge. I la seva vida va canviar.

Va escriure el llibre fa una dècada i ara té un projecte per a convertir-lo en un documental a través de la seva productora Gospa Arts. És un pla somiat, inevitable tenint en compte la seva trajectòria, sobre les repercussions de les aparicions de 1981 narrades per un grup d’adolescents, sobre l’enorme fenomen religiós i social que ha suposat, sobre els testimoniatges de sis vidents. Sobre la gràcia, sobre la incomprensió de l’Església cap a un esdeveniment social amb pocs parangons en la història.

Esdeveniment
Serà el seu segon documental, després d’"Hospitalarios" (2019), que versa sobre les peregrinacions de malalts a Lorda. Com destacava una entrevista a Religión en Libertad publicada al setembre passat, García va posar en el mapa Medjugorje per a milers d’espanyols amb la seva obra sobre les suposades aparicions a Bòsnia i Hercegovina.

Va ser tot una esdeveniment literari. Per a García, va ser la plasmació d’una revelació. L’autor afirma que Déu va canviar la vida a molts lectors a través del seu llibre. Va conèixer a la seva esposa en el 2010. Un home va comprar el llibre, el va deixar damunt d’una taula a casa seva i una de les seves filles li ho va llegir en un tres i no res. En acabar, li va etzibar al seu pare que aquell estiu pensava viatjar a Medjugorje. I ho va fer, amb autobús, en tres dies de viatge. Jesús anava en aquell mateix viatge. Porten sis anys casats. "Va ser un ensenyament brutal sobre els plans i les cures de Déu per a nosaltres, que si vius en clau de Déu, res se li escapa, el seu amor i la seva cura per tu són més enllà que inimaginables".

Els fets de Medjugorje han suscitat l’hostilitat del clergat local perquè, segons García, en la zona es va utilitzar l’assumpte de les aparicions com a arma llancívola entre franciscans i diocesans. El bisbe no acceptava que la Verge s’aparegués en una parròquia de pastoral franciscana. Però aquell bisbe ja s’ha jubilat i això pot canviar la història de l’acceptació d’un fenomen al qual García es dedica en cos i ànima.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top