Publicitat
Terrassa

Demanen 6 anys de presó per a un jove per un cop de puny

No ha transcendit què va haver-hi abans, que possiblement alguna cosa va passar. El que sí ha transcendit és que el noi va propinar un cop de puny a un altre home, aquest gairebé septuagenari, després d’insultar-li. Li va donar en l’ull, li va causar lesions que li van deixar seqüeles i està acusat d’un delicte de lesions. La fiscal demana una pena de sis anys de presó.

El judici, en principi, s’ha de celebrar avui a l’Audiència Provincial de Barcelona. Els fets van ocórrer a Terrassa fa gairebé dos anys, l’11 de març del 2018.

Aquell dia, a les 5.30 de la tarda, en ple carrer, es va desencadenar l’agressió. El Ministeri Públic explica que el processat, un jove amb antecedents penals, va cridar a la víctima “fill de puta” i li va advertir: “a la meva dona no li xisclis”, tot dit amb ànim d’humiliació, i a continuació li va propinar un cop de puny en l’ull esquerre.

Li va ocasionar un traumatisme facial, una cicatriu semicircular d’uns 3,5 centímetres de longitud i una altra d’un centímetre en la parpella superior.

El ferit va ser sotmès a tractament mèdic quirúrgic consistent en la sutura de les ferides i sofreix un perjudici estètic. Per a la fiscal, l’agressió està tipificada com a delicte de lesions amb deformitat. Són aplicables l’article 147.1 i el 150 del Codi Penal. El primer indica que seran reus d’aquest delicte els que causessin a un altre una lesió “que menyscabi la seva integritat corporal o la seva salut física o mental”. L’autor serà castigat “amb la pena de presó de tres mesos a tres anys o multa de sis a dotze mesos, sempre que la lesió requereixi objectivament per a la seva sanitat, a més d’una primera assistència facultativa, tractament mèdic o quirúrgic”. I aquest va ser el cas, segons el Ministeri Públic. L’article 150 assenyala que la pena de presó serà de tres a sis anys si la víctima sofreix “la pèrdua o la inutilitat d’un òrgan o membre no principal, o la deformitat”.

Per a l’acusació pública, l’acusat, de 25 anys, ha de ser condemnat a sis anys de reclusió i a indemnitzar a l’agredit (de 70 anys) en la quantitat de 9.500 euros: 600 per les lesions i 8.900 pel perjudici estètic ocasionat per l’imputat amb aquell cop de puny.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top