Publicitat
Terrassa

Més patinets als carrers, més robatoris d’aquests vehicles

La setmana passada algú va robar tres patinets en l’institut Montserrat Roig de Terrassa. I han tingut lloc sostraccions similars en altres centres educatius, fins i tot d’infantil i primària. Als Mossos d’Esquadra els consta, en efecte, un augment de robatoris d’aquests vehicles, un increment lògic tenint en compte la proliferació de patinets. A més patinets, més robatoris de patinets.

El 10 de febrer, uns lladres van sostreure tres patinets elèctrics en l’institut Montserrat Roig, en la confluència del carrer de Cervantes amb el passeig de les Lletres. No havia estat fàcil per als estudiants víctimes del fet delictiu adquirir un vehicle de mobilitat personal (VMP) perquè després uns delinqüents els hi robin quan estan en classe, allà mateix, a uns metres dels seus nassos. En altres llocs, en escoles, per exemple, les víctimes han estat nens als quals els han pispat els seus patinets, de joguina.

Destí
Els útils de locomoció sostrets tenen destinacions dispars: uns són venuts com a ferralla, uns altres són usats pels propis lladres per al seu gaudi personal, uns altres són comercialitzats en el mercat negre, enters o a peces. L’ona de de robatoris d’aquest botí cada vegada més preuat s’ha estès per gairebé totes les ciutats. A Madrid es calcula que hi ha uns cent robatoris al dia. Al setembre passat, un delinqüent va assaltar a Mataró a l’amo d’un patinet i li va sostreure el mateix de manera violenta. A l’agost van ser dos els assaltants que van propinar una pallissa a una persona amb el mateix objectiu a l’Hospitalet de Llobregat.

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa admeten que les denúncies de robatoris de vehicles de mobilitat personal s’han acrescut en els últims mesos. Tant, interpreten, com ha augmentat precisament la flota de patinets, sobretot elèctrics, als carrers de la ciutat. Així, a les incidències de trànsit en les que es veuen involucrats aquests vehicles se suma ara també la problemàtica de les sostraccions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top