Publicitat
Terrassa

1.300 nens es convertiran avui en peixos a la festa de Dijous Gras

Només falten dos dies perquè el Rei Carnestoltes, aquest any desdoblat en majestuosa parella (S.O.S.pitós i S.O.S.pechosa , arribi (n) a Terrassa, i, per tant, avui és Dijous Gras i a Terrassa comença la programació del carnaval. Ho fa, com sempre, amb la gran festa infantil del matí al Parc de Sant Jordi. Ahir a la tarda, Mireia Gabaldà, presidenta de Mascarada, l’entitat organitzadora del Carnestoltes terrassenc, confirmava a aquest diari que ho tenen tot a punt per tal que tots els nens i nens apuntats a la festa (uns 1.300, de deu escoles diferents), i que entraran al Parc de Sant Jordi amb roba normal, “se’n vagin disfressats a casa”. L’objectiu.

La festa començarà a les 9.30 del matí, hora en què es posaran en marxa diversos tallers (d’indumentària i també de maquillatge de carnaval). Participant-hi, els nens es disfressaran de diversos motius del tema triat aquest any: el fons del mar. Així doncs, quan s’acabi la festa, a dos quarts d’una de la tarda, de l’antiga finca de la família Freixa aniran sortint molts peixos, algues i altres elements submarins.

Contes, títelles i cançons
A les tres hores de festa hi haurà altres coses a més dels tallers. Entre les 9.30 i les onze del matí, Anabel farà petits espectacles de titelles i explicarà contes, per als més petits. Entre les onze i les dotze està programat un espectacle d’animació amb l’actuació del cantant Carles Cuberes. I en algun moment de la festa s’ha de produir l’aparició de l’Emissari (o Emissaris) dels Reis Carnestoltes, que sempre anima a grans i petits a disfressar-se, participar i sobretot passar-s’ho bé en els actes del carnaval de Terrassa.

Així doncs, avui ja es veuran disfresses pel carrer, i començarem a entrar en l’estat de consciència del Carnestoltes. Les ganes són les de cada any. A la Rua adulta del dissabte a la tarda s’hi han inscrit 34 comparses motoritzades, que sumen unes quatre mil persones. Si fa no fa, és el mateix nombre de participants dels darrers anys. “Hi ha dues comparses menys que el 2019, però els seus membres s’han integrat en altres”, explica Gabaldà. La Rua Infantil del diumenge al migdia tindrà setze comparses motoritzades exclusives (amb participació d’unes dues mil persones), darrere de les quals hi aniran setze més de l’adulta del dia abans, que repeteixen.

Inscripcions i concurs
Cal tenir en compte que Mascarada ha tancat la inscripció per les comparses motoritzades. Les que no porten vehicle de motor, poden inscriure’s fins al mateix moment que comença una rua. “És normal que un grup d’amics, que s’han disfressat, es presentin a la sortida perquè volen desfilar a la rua.” I en inscriure’s, entren a participar al concurs de comparses. El jurat se les mira i les valora totes. I decideix els premis que atorga, dissabte a la nit, durant el Ball de Màscares.

“Això és inS.O.S.tenible” serà el nom de la comparsa oficial d’aquest any, que portarà al Rei S.O.S.pitós i la Reina S.O.S.pitosa. Com a guanyador del concurs de comparses de l’any passat, li ha tocat muntar-la al grup Groc Cridaner, que evidentment manté el seu contingut en el més absolut dels secrets, però assegura “molta crítica al’estat actual de les coses”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top