Publicitat
Terrassa

Exportar casos locals d’èxit per “construir país”

Govern i executiu local van sortir satisfets d’aquesta primera cimera bilateral que suposa l’inici d’una "nova etapa de relacions" entre la ciutat i la Generalitat, basada en la "confiança, la cooperació i la lleialtat", en paraules de l’alcalde, Jordi Ballart.

En la roda de premsa posterior a la comissió, el primer edil va mostrar el seu convenciment que Terrassa "pot fer grans aportacions en la construcció del país". Per aquest motiu, les dues administracions van acordar establir un protocol de cooperació per definir un catàleg de projectes locals que podrien exportar-se a altres municipis. Tot i que aquest llistat encara no està definit, Ballart va explicar que es tracta "d’experiències d’èxit" que Terrassa té detectades en àmbits com el del sector audiovisual, la universitat, la salut, el medi ambient o la política industrial.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, va qualificar d’"èxit" la reunió i va destacar el paper de Terrassa com a "porta que uneix la Catalunya Central amb la regió metropolitana". El rol de la tercera ciutat de Catalunya, més enllà de la seva potència demogràfica i el seu pes en l’activitat econòmica de Catalunya, ha de ser el de "recosir el país". Budó va reivindicar la "vocació municipalista" del Govern de la Generalitat i va celebrar la voluntat de Terrassa de "construir el país plegats".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top