Publicitat
Terrassa

Un fons marí per celebrar Dijous Gras

Comença el Carnestoltes. Uns 668 infants de vuit centres educatius diferents (Agustí Bartra, Abat Marcet, Nova Electra, Crespinell, Lanaspa, Maria Auxiliadora, Petit Rainbow i Salvador Vinyals) van coincidir ahir al Parc de Sant Jordi per fruir de la festa del Dijous Gras, la convocatòria que dona el tret de sortida als set dies de gresca i disbauxa que acompanyen el Carnestoltes de Terrassa.

La Mascarada, entitat organitzadora de la festa, ha apostat per convertir aquesta vegada el Parc de Sant Jordi en tot un fons marí, on nens i nenes de primer, segon, tercer i quart dels cursos de Primària, han confeccionat les seves pròpies disfresses, passant pels diferents tallers, per transformar-se en peix pallasso, manta ratlla, tortuga o pop. En total, s’han organitzat dotze tallers, amb una mitjana de quatre per cada curs. Juntament amb la confecció de la disfressa, l’alumnat també ha pogut emportar-se a casa un objecte, en aquest cas un instrument que també amb fet amb les seves pròpies mans: una flauta, una pandereta, una maraca o un dels instruments de percussió que porten els Turcs i Cavallets a la Patum de Berga.

Aquestes disfresses han permès els nens fer treballs manuals sobre cartons, bosses d’escombraries, retallar papers, dibuixar, posar-hi gomets… Per fer unes maraques han sigut prou dos gots de plàstic enganxats, per exemple… La imaginació, i la participació, han sigut la base dels tallers realitzats en taules repartides per diversos racons del Parc de Sant Jordi.

Un cop finalitzats els tallers els nens i nenes s’han traslladat, amb els seus mestres, a l’Era del Parc de Sant Jordi, on el cantant Carles Cuberes ha ofert un espectacle d’animació molt interactiu, que ha fet ballar i riure especialment a la seva petita audiència. Un dels moments àlgids ha estat quan ha convidat els espectadors a fer-se pessigolles, intentant travessar "totes les capes de roba" amb les quals ha fet broma, referint-se a la tendència de les famílies d’abrigar els infants més del necessari.

Al voltant de les 11.30 del matí han aparegut els emissaris dels Reis Carnestoltes, la comparsa Groc Cridaner, guanyadora del primer premi l’any passat. Les disfresses que van utilitzar per a la comparsa guanyadora, basades en el "steam punk", els hi han servit als quatre emissaris per dirigir-se a la canalla, engrescant a la seva participació en el Carnestoltes i fent-los preguntes, de si sabien que venia el Carnestoltes o si havien participat en la seva Setmana Boja, anant a l’escola en pijama o amb dos mitjons diferents. Finalment han fet el compte enrere fins a l’arribada de S.O.S.pitós i S.O.S.pechosa, rei i reina Carnestoltes, animant a participar en la rua i festes de demà als centres educatius.

Aquesta comparsa serà enguany l’oficial de la festa, una proposta que han titulat "Això és inS.O.S.ostenible"i amb la qual es vol denunciar la crema i la tala de boscos, la deforestació. De fet, el representant de la comparsa, Carlos Compar, confessa que aquest és un tema que serà un dels leitmotivs més repetits a la comparsa d’enguany i, no cal dir-ho, també a les festes de les escoles, sobretot inspirades en la natura i el canvi climàtic.

Músics i instruments
Mentre a l Parc de Sant Jordi es desenvolupava aquesta festa oficial de Dijous Gras, als carrers del centre es celebrava la cercavila de l’Escola Petit Estel-La Nova. Els alumnes més menuts s’han disfressat de músics i d’instruments. La rua ha estat amenitzada amb molta música i amb capgrossos i amb xanquers, i ha tingut molt de públic familiar. Avui seria el dia més destacat de les cercaviles escolars. La majoria de rues sortiran al matí i a la tarda per mostrar les seves disfresses.

Aquest cap de setmana es desenvoluparan el actes centrals de la festa. Dissabte a la tarda hi haurà la Rua adulta, on s’hi han inscrit 34 comparses motoritzades, que sumen unes quatre mil persones. D’altra banda, la Rua Infantil de diumenge aplegarà setze comparses motoritzades exclusives (amb la participació de d’unes dues mil persones) .

Tal com explicàvem a la nostra edició d’ahir, els emissaris de Carnestoltes són un personatge propi del carnaval terrassenc, i va tenir la seva primera aparició l’any 2005. D’ençà d’aleshores és el gran protagonista de la festa del Dijous Gras, per fer arribar el missatge dels monarques de Carnestoltes. L’encarnació i el parlament del personatge correspon al grup que munta la comparsa oficial de l’any. Al llarg de la seva història, l’Emissari ha tingut moltes formes i personalitats, d’una a vàries persones.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top