Publicitat
Terrassa

TeC Comú demana que es baixin les ratios a les escoles públiques

Més reaccions en l’àmbit polític sobre les notícies educatives a les portes de la preinscripció, entre aquestes les protestes per un possible tancament de línies de P3 abans de la reserva de places a les escoles Abat Marcet i França que, al final, no es farà efectiu. La formació política Terrassa en Comú (TeC) ho celebra però critica la seva gestió. Al respecte, dubta que l’equip de govern no sabés res de la intenció del departament d’Educació quan feia pocs dies (només quatre) que l’alcalde Jordi Ballart i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, havien mantingut una reunió a l’Ajuntament. Així mateix questiona i els preocupa la manera de fer política a cop de tuit i d’acció-reacció. TeC diu que, en matèria educativa, hi ha un grapat de preguntes sense respostes. En aquest sentit, fa referència a quines mesures hi ha per absorbir la matrícula viva (un fenomen que ha remuntat), així com per impulsar les baixades de ràtios i per lluitar contra la segregació escolar.

La formació política cita la creació d’instituts-escola (els últims són el Sala i Badrinas i l’Antoni Ubach) però considera que “aquesta aposta no té cap base empírica” i que no arriba acompanyada d’altres accions, que qualifica d’urgents, per revertir la segregació. Finalment, TeC defensa que Educació hauria de retallar línies a la concertada i destinar els recursos a la pública.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top