Publicitat
Terrassa

Una “trampa” per aneguets a Vallparadís

El Parc de a és un oasi urbà, un espai verd on la vegetació i la fauna, majoritàriament ornitològica, suposen un atractiu natural per als visitants. Amb més de 395 mil m2 de zona verda, és un dels parcs urbans més grans de Catalunya i d’Europa, un espai per passejar, llegir, fer esport i mai per patir per la vida d’una camada d’aneguets.

L’episodi el relata la Meritxell Garcia, que dissabte dia 15 de febrer passejava amb la seva parella, el seu nadó i els seus gossos per l’espai que envolta el llac/piscina. "En aquesta època sempre hi ha aneguets petits i els solen criar a la zona de la piscina", on ningú els molesta perquè és tancada al públic.

Dissabte 15, una camada formada per la mare i vuit cries va creuar el tram d’asfalt que separa la piscina de la bassa que hi ha uns metres a munt. "Just en aquell moment van anar uns nens correns cap a ells per a poder veure’ls millor", moment en què la mare ànega es va espantar i "va tornar a la bassa" per un tram on hi ha un canal sec. En el moment de la fugida, "cinc aneguets es van despistar i van saltar al forat".

La gent que passejava pel parc es va acostar per veure aquelles cries precioses, que espantades "van començar a córrer d’un costat a l’altre dins del canal per intentar escapar, mentre la mare no parava de cridar".

Fugida cap a un forat
En plena cridòria també dels pollets, els petits van intentar fugir cap a un extrem on hi havia un forat. La parella de la Meritxell va aconseguir agafar dos aneguets i tornar-los a l’aigua, però "els altres tres van entrar a un forat on era impossible accedir".

Davant el perill per la vida dels aneguets, des de Vallparadís es va fer una trucada a Policia Municipal, que "ens va informar que se’n feien càrrec". A partir d’aquell moment la Meritxell i els altres visitants del parc van marxar "amb l’esperança que vinguessin a salvar-los".

Dimarts 18 de febrer, "vaig tornar a passar a veure si aconseguia veure a la familia per complet, però molt tristament vaig veure que només quedava la mare amb tres aneguets. Faltàven dos més!".

La Meritxell és pegunta si es podria revisar la situació del canal sec per evitar que torni a passar una situació com aquesta. L’objectiu, diu, és que l’hàbitat dels ànecs al Parc de Vallparadís estigui exempt de "trampes" mortals pels seus cadells.

"Crec que haurien de mirar el forat de la bassa perquè potser aquest no sigui un incident puntual -explica-, ja que és molt fàcil que puguin caure ànecs petits. Esperem que no".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top