Publicitat
Terrassa

Els funcionaris reclamen un protocol contra el contagi

Els treballadors de l’Ajuntament de Terrassa reclamen a l’equip de govern que apliqui un protocol específic per minimitzar el risc de contagi per coronavirus. Així li han fet saber a l’alcalde, Jordi Ballart, des de la secció sindical d’UGT, des d’on es queixen que "a hores d’ara no hi ha cap indicació específica als treballadors per tal de prevenir el contagi". El govern municipal ha convocat per avui una reunió amb sindicats. El Sindicat de Policies Locals (SPL) va afirmar ahir que no s’ha activat cap protocol concret, tot i que la Policia Municipal disposa al seu magatzem de centenars de peces de roba i mascaretes que s’utilitzaran, se suposa, si es declara una situació d’emergència.

Els dos mil treballadors que conformen la plantilla de l’Ajuntament, sense incloure uns quants centenars més vinculats a les empreses municipals, no disposen de cap protocol específic per prevenir la infecció per coronavirus. Des d’UGT han traslladat el neguit que l’alerta sanitària pel Covid-19 ha despertat i han demanat una reunió específica amb l’alcalde, Jordi Ballart, per aplicar mesures concretes en la plantilla municipal. "Ara mateix no tenim constància que s’estigui treballant en un protocol específic per evitar el contagi", denuncia Lluís Ros, secretari general d’UGT a l’Ajuntament.

"L’únic que estem fent és aplicar les mesures genèriques que les institucions sanitàries han llençat per a tota la població", prossegueix. UGT considera que, tal com han fet altres administracions -com el Consell Comarcal, que ha limitat la celebració de reunions i actes públics-, l’Ajuntament hauria d’establir mesures "urgents" per protegir la plantilla, sobretot la de serveis sensibles i amb contacte permanent amb molts usuaris, com són els treballadors de la Policia Municipal, de Serveis Socials o d’Atenció Ciutadana. "Són serveis de vital importància que atenen a molta gent cada dia", subratlla Ros. "És molt greu que no s’hagi establert cap protocol concret", insisteix.

Reunió
En un primer moment, el sindicat va contactar amb el servei de prevenció de l’Ajuntament per atendre indicacions específiques. Però, a la vista que "no ens han donat cap pauta concreta", ahir van optar per dirigir-se directament a l’equip de govern. "Hem enviat un correu a l’alcalde, Jordi Ballart, al primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, i a la tinenta d’alcalde de Serveis Generals, Núria Marín, així com al director de Recursos Humans, per demanar-los una reunió específica per parlar de les mesures de prevenció pel coronavirus", explica Ros. El sindicat considera que, entre altres, es podrien aplicar mesures de flexibilitat laboral i teletreball. "És molt probable que el que ha passat a Madrid o a Vitoria acabi passant també a Catalunya. Per tant, demanen avançar-nos i no haver d’establir mesures urgents sense haver-les treballat prèviament", comenta Ros. "No busquem crear alarma, però hem de donar resposta al neguit dels treballadors", reclama. Al final, la reunió urgent de Núria Marín amb els sindicats es va convocar per avui al migdia. El govern va afirmar que traslladaria als representants sindicals "les mesures que es proposa implementar a nivell de plantilla, amb l’objectiu de garantir la seguretat i la salut" dels treballadors, "i també la prestació dels serveis públics essencials"

Ahir a la tarda va transcendir que l’equip de govern havia decidit anul·lar algunes reunions en què estava prevista la presència d’un grup relativament nombrós de persones, com, per exemple, la Comissió Municipal de Benestar Animal.

Mitjans per a la policia
El SPL es va reunir la setmana passada amb Antoni Flores, intendent major de la Policia Municipal, per a tractar les actuacions preventives. Segons indica aquest sindicat, els responsables policials han informat de l’emmagatzematge de centenars de peces de roba i màscares per als agents locals.

Els mitjans, doncs, estan a la Prefectura "però no s’ha activat encara cap protocol específic", destaca el SPL. Els recursos de què disposa la policia s’utilitzaran, es presumeix, si la situació empitjora i es declara un estat d’emergència. Del que sí que disposen ja els guàrdies és de líquid desinfectant.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top