Publicitat
Terrassa

Jordi Turull s’incorpora a la feina al despatx Badia Advocats

Jordi Turull va ser rebut ahir a les portes del despatx Badia Advocats, de la Plaça Vella, on treballarà a partir d’ara, per un nombrós grup de persones que van formar un passadís fins a la porta del bufet. Com dilluns al Passeig del Compte d’Ègara, amb la tornada de l’exconseller Josep Rull a Terrassa, els concentrats van rebre al dirigent de JxCAT amb abraçades i crits de "llibertat".

Entre les persones concentrades ahir hi havia unes quantes desplaçades de Parets del Vallès, el seu municipi, companys de partit com Eduard Pujol, Albert Batet i la regidora de l’Ajuntament de Terrassa Meritxell Lluís, esposa de Josep Rull.

Turull és el darrer pres condemnat per l’1-O que surt de la presó de Lledoners en compliment de l’article 100.2 del reglament penitenciari. Ho fa per treballar com a responsable de l’àrea de dret públic del despatx Badia Advocats de Terrassa. El polític es desplaçarà de dilluns a divendres a la ciutat amb un permís de dotze hores diàries.

Ahir, l’exconseller de Presidència de la Generalitat va sortir cap a les 8.10 del matí de la presó de Lledoners, on compleix condemna de dotze anys de presó pel "procés". Ho va fer acompanyat per la seva parella i una de les seves filles, que van aprofitar per fer fotos.

Pocs minuts després, Turull va penjar una d’aquestes imatges al seu compte de Twitter: "Avui, després de tants dies entre barrots de tantes presons, començo a sortir per treballar" -va piular-. "No és ni de bon tros la llibertat -afegia el polític-. Surto carregat d’infinita gratitud a tantes persones per tant i amb les conviccions i el compromís polític intactes".

Posteriorment i després de saludar els reporters gràfics que també van captar la seva sortida, va pujar a un cotxe particular que el portà fins a Terrassa, on treballarà en el mencionat despatx.

Jordi Turull i Josep Rull han estat els últims condemnats pel Suprem per la causa del procés a qui la junta de tractament de Lledoners va acordar, dijous passat, aplicar l’article 100.2 del reglament penitenciari, de manera que tots dos exconsellers podran romandre, de dilluns a divendres, dotze hores al dia fora de la presó per a exercir activitats laborals i solidàries. Aquest article és d’aplicació immediata, encara que l’autorització haurà de ser posteriorment ratificada per la jutge de vigilància penitenciària. Amb l’aplicació de l’article 100.2 als dos exconsellers, els nou presos condemnats per sedició per la causa del "procés" ja tenen llum verda per sortir de presó unes hores al dia de dilluns a divendres per treballar, exercir voluntariat o tenir cura de familiars.

Segon dia per Josep Rull
Dilluns va ser l’exconseller de Territori Josep Rull el que va sortir de Lledoners per anar a treballar a Mútua Terrassa, on es va incorporar a l’equip de professionals de l’assessoria jurídica de l’entitat. Rull treballarà en àmbits com l’economia circular, l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

El polític terrassenc també farà tasques com a voluntari unes hores a la setmana a una entitat aliena a Mútua. Ahir va ser el segon dia de Rull a la ciutat, on centenars de persones van rebre’l dilluns i el van acompanyar en el seu recorregut des del pàrquing de la plaça del Doctor Robert fins a les dependències de MútuaTerrassa.

El primer pres del "procés" en sortir de presó en aplicació de l’article 100.2 va ser Jordi Cuixart, que el passat 13 de febrer abandonar temporalment Lledoners per reincorporar-se a la seva empresa i exercir també un voluntariat. A Cuixart el van seguir Carme Forcadell, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Raül Romeva i Oriol Junqueras, que treballa com a docent a la Universitat de Vic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top