Publicitat
Terrassa

L’Ajuntament atura els cobraments d’impostos

El cobrament de tots els impostos i les taxes municipals queda aturat. Aquesta va ser una de les decisions més importants que va prendre ahir el govern municipal en la reunió del Comitè de Seguiment d’Emergència per a afrontar a Terrassa la pandèmia del COVID-19. La mesura s’estendrà fins a l’1 de juny i inclourà la paralització dels embargaments per impostos impagats fins a aquesta data. El termini de pagament de l’IBI acabava ahir però es prorroga també fins a l’1 de juny. Una altra mesura es refereix al condicionament d’un servei d’allotjament d’urgència a l’Escola França.

El Comitè de Seguiment d’Emergència es va reunir ahir per acordar noves mesures en el marc de la fase d’Emergència-1 del Pla d’Emergència Municipal, i de l’estat d’alarma decretat a tota Espanya. En l’apartat de “noves mesures fiscals i de suport a l’activitat econòmica”, el govern local va decidir aturar el cobrament d’impostos i taxes, des d’ara fins a l’1 de juny, i aturar també els embargaments per impostos impagats fins la mateixa data.

El termini de pagament de l’IBI, que acabava ahir, es prolonga també fins a l’1 de juny. L’acord inclou prolongar els períodes de pagament dels impostos i taxes municipals d’aquest any 2020 i i impulsar “un pla de reactivació econòmica per a després d’aquesta emergència”, va afirmar el govern municipal en donar “una primera resposta, pel que fa a la política fiscal i a l’econòmica, a l’emergència sanitària que planteja el coronavirus i als seus previsibles efectes sobre l’economia local”. L’Ajuntament estudia un paquet més ampli de mesures, “que es concretaran en les properes setmanes”. L’administració local contempla que pugui ser necessari modificar el pressupost municipal.

L’atenció al públic es modifica i s’instal·la en serveis mínims. El Consistori va ordenar el tancament de l’oficina d’atenció al públic (OAC) de la Plaça Didó, “tot i que mantenint el Registre General”. Continuen funcionant, per a temes urgents, les oficines de Serveis Socials a l’edifici Glòries (al costat de la Policia Municipal) i al carrer de la Unió. S’ha reforçat el personal del servei d’atenció telefònica gratuïta 010 i continua en funcionament la Casa Galèria, “base de l’equip que treballa en la prevenció de la violència de gènere”.

L’Ajuntament ha implantat nous sistemes de teletreball, que s’han posat en marxa als darrers dies. Des d’ahir, un 25% de la plantilla municipal ja pot treballar des del seu domicili amb eines informàtiques corporatives, i al llarg d’avui s’assolirà la xifra aproximada de 1.000 persones, segons l’Ajuntament. Es preveu que aquesta xifra augmenti en els pròxims dies. L’accés a l’edifici històric de l’Ajuntament, pel Raval de Montserrat, quedarà restringit al màxim a partir del tancament de la porta principal.

Una de les resolucions més rellevants ha estat el tancament de parcs i altres espais públics. Queden clausurats, de moment, Parc de Sant Jordi, Parc de Desinfecció, plaça de Santa Margarida, plaça del Pagès, plaça interior del carrer Sardenya, plaça de Miguel Hernández (ja estava tancada) i d’altres espais.

Pel que fa al Parc de Vallparadís i el Parc del Nord, la Policia Municipal seguirà actuant i informant intensament “per recordar a la ciutadania que no es poden utilitzar com a espai d’esbarjo en l’actual situació d’emergència”. Les zones de lliure circulació de gossos continuaran en funcionament i s’intensificarà la seva neteja.

Àpat diari
L’Ajuntament, un cop organitzat el tancament de les escoles dijous a la tarda, va iniciar les actuacions d’urgència per garantir l’àpat diari de qualitat a tots aquells alumnes més vulnerables i que tenen dret a beca menjador durant el curs. Un altre objectiu és que el col·lectiu de treballadors vinculats als serveis complementaris (monitors de menjador i vetlladors) “no vegi perjudicats els seus drets laborals”.

L’Andana estava ahir a punt d’arribar al 100% d’ocupació. Per això, el Consistori va decidir habilitar l’Escola França per poder complementar el servei d’allotjament d’urgència de l’Andana, servei d’acollida per a persones sense sostre que inclou la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene. Amb aquesta mesura, les persones usuàries d’aquest servei municipal gestionat per Creu Roja “podran ser ateses amb les condicions necessàries en aquesta situació d’emergència”. L’equip de govern estudia la disponibilitat d’espais públics o privats que comptin amb llits, així com d’altres espais que puguin acollir llits si és necessari en funció de les necessitats.

La clau
L’Andana estava ahir a punt d’arribar al 100% d’ocupació. Per això, el Consistori va decidir habilitar l’Escola França per poder complementar el servei d’allotjament d’urgència que ofereix l’Andana per a persones sense sostre

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top