Publicitat
Terrassa

Més multes al carrer per incumplir el confinament

‘Ajuntament de Terrassa ha anunciat un increment de la pressió policial al carrer davant la presència de persones i grups que incompleixen les normes de confinament a casa establertes per l’estat d’alarma. La Policia Municipal ja patrulla amb intensitat pels carrers de la ciutat, on ha interposat les primeres denúncies pels comportaments incívics. Les multes que fixa la Llei de Seguretat Ciutadana per aquests comportaments poden oscil·lar entre els 601 euros i els trenta mil.

Un dispositiu integrat per diferents vehicles policials circulant de manera periòdica per la ciutat amb un sistema de megafonia que informa sobre l’obligació de confinament a casa i fent seguiment del comportament irresponsable.

Romandre a casa
L’estat d’alarma fixa l’obligatorietat de romandre a casa i les sortidesnomés estan autoritzades per comprar aliments, anar a la farmàcia, al metge, a treballar o a cuidar de persones grans, menors, dependents o en situació de vulnerabilitat.

També està permès anar al banc, a l’oficina d’assegurances o “per causa de força major o situació de necessitat”. No es pot sortir a fer esport, a passejar, no es pot acompanyar els nens al parc ni visitar a amics o familiars. Sí que es pot anar a comprar el diari i desplaçar-se en transport públic, tot i que s’apliquen restriccions en les freqüències i en l’aforament.

La persona que incompleixi l’estat d’alarma por incórrer en delictes recollits al Còdi Penal i a la Ley de Seguridad Ciudadana, segons l’ordre del Ministeri d’Interior que regula l’actuació de les forces de seguretat.

L’incompliment o resistència a les ordres de l’autoritat estan castigades, en el tipus més greu, amb fins a quatre anys de presó. L’ordre dictada pel ministre Fernando Grande Marlaska cita de manera expressa els articles del 550 al 556 del Còdi Penal. El primer, el 550, castiga amb quatre anys de presó a qui “agredeixi o, amb intimidació greu o violència”, posi resistència greu a l’autoritat, als seus agents o funcionaris públics”.

Per que fa a la Ley de Seguridad Ciutadana, aquesta castiga de manera expressa la “desobediencia o la resistència a l’autoritat”.

Les escoles muncipals, gratis
En el darrer paquet de mesures adoptades pel govern de la ciutat hi ha l’exempció de pagament de les escoles municipals durant el període de la suspensió de les activitats escolars.

També s’ha decidit ajustar l’horari d’atenció del servei gratuït telefònic 010 a la nit i el cap de setmana. De dilluns a divendres el servei funcionarà de 9 del matí a 21 hores. Els festius ho farà de 10 del matí a 20 hores.

L’estadística del servei reflexa la inquietut de la població pel coronavirus, tema que ja protagonitza la majoria de les trucades al servei municipal. Més de la meitat de les trucades rebudes dimarts, 949 sobre un total de 1.571, eren consultes sobre el coronavirus.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top