Publicitat
Terrassa

La freqüència del bus, gairebé a la meitat

es restriccions continuen. La crisi del coronavirus segueix provocant, lògicament, noves mesures, que s’adapten a una situació que està canviant pràcticament hora a hora. Així, l’Ajuntament de Terrassa va decidir en la reunió diària del Comitè de Seguiment d’Emergència, reduir a gairebé la meitat la freqüència del servei d’autobusos. És cert que des de dilluns, el nombre d’usuaris de Tmesa ha baixat de forma dràstica i moltes unitats circulen força estona sense cap passatger. Les noves mesures són vigents des d’avui fins al dia vinent 29 de març encara que poden experimentar canvis.

D’aquesta forma s’incrementa el temps de pas entre els vehicles respecte l’oferta de servei habitual. Se suprimeixen tres línies: la línia que dona servei els dimecres per motiu del Mercadal; la línia 17, que dona servei els divendres i dissabtes per la nit; i la línia que dona servei a persones amb capacitats diverses, donat que aquest darrer col·lectiu no fa ús d’aquest servei actualment. Es redueix el nombre de vehicles en servei a la meitat aproximadament els dies laborables, mentre que els dissabtes i diumenges es mantenen en un valor similar. En conjunt, el servei es redueix en un total d’un 43 per cent. La reducció del servei es farà mantenint els llocs de treball actuals, segons assenyala l’Ajuntament en una nota informativa.

Un altre de les mesures preses ahir és l’aplicació de normes més restrictives a les zones de lliure circulació de gossos. Els darrers dies s’han detectat aglomeracions de persones no permeses. Per aquesta raó, s’ha acordat intensificar la informació a les persones i fixar normes més estrictes, limitan l’aforament màxim a cinc persones, recomanar que s’utilitzin el mínim temps possible i recordar que cal mantenir sempre les distàncies mínimes entre persones. Per altra banda, s’ha intensificat la neteja en aquests espais.

Servei d’atenció domiciliària
L’Ajuntament ha decidit reprioritzar l’atenció a les persones usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), a través d’un estudi de les necessitats que es farà cas per cas, per tal que ningú no quedi desatès. L’equip de Govern garanteix a les empreses que gestionen aquest servei la continuïtat del contracte, assumint els sobrecostos que pugui representar per al servei. Aquesta garantia implica la continuïtat laboral de les persones que actualment hi treballen.

L’Ajuntament ha reforçat les vies no presencials per garantir l’atenció a les dones en situació de violència masclista. Ja estan operatives les dues noves línies telefòniques d’atenció, amb els números 675957904 i 675296296.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top