Publicitat
Terrassa

La polèmica per les denúncies “extraviades” no ha acabat

La polèmica per la “desaparició” de les denúncies a dos homes que animaven els aplaudiments dels balcons al personal sanitari recorrent els carrers amb els seus vehicles i fent sonar els clàxons, no ha acabat. L’oposició no està satisfeta amb el resultat de la reunió extraordinària de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat d’aquest dilluns. El PSC, JxT i C’s lamenten que no es convidés ni al sotsinspector de policia que estava de guàrdia quan es van interposar les denúncies ni als agents responsables o als sindicats. Les explicacions donades fins ara no els convencen.

Segons sembla, el 12 d’abril uns agents van denunciar als dos homes per incompliment del Reial Decret 465/2020. Aquell vespre nombroses persones van expressar a les xarxes el seu rebuig al fet que fossin multats. A la nit, l’alcalde Jordi Ballart va emetre un tuit en què deia que “estic gestionant el tema per veure què ha passat”. Dies després, un sindicat policial feia públic que les dues denúncies havien “desaparegut”. Més tard, es van acabar trobant i tramitant.

L’11 de maig es va convocar una primera reunió amb tots els grups municipals i l’intendent major de la Policia. De les paraules del regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier Fernández, l’oposició va entendre que “aquest havia trucat al sotsinspector que estava de guàrdia, que es va posar en contacte amb l’intendent major del cos (de baixa) i que tot i que aquest últim li va dir que deixés els expedients on eren, això no va passar”.

Aquestes explicacions no van satisfer l’oposició, que va demanar una altra reunió per conèixer la versió dels agents implicats. Dilluns es va produir aquesta trobada, però “ni els agents, ni els sindicats ni el sotsinspector hi van ser convidats”, lamenten des de JxT, C’s i el PSC. “Lluïsa Melgares, presidenta de la comissió, ens va dir que la capacitat de la sala de presidència no ho permetia, que no volia perjudicar més aquestes persones i que la seva assistència no era necessària perquè ja s’havien donat totes les explicacions”, afirmen des del PSC.

Expedient informatiu

“L’únic pel qual va servir la reunió va ser per conèixer un expedient informatiu intern que té caràcter reservat, del qual se’ns va fer un resum”, diuen des dels grups de l’oposició, que asseguren que “no acusem ni sentenciem a ningú sinó que el que volem és aclarir si hi ha hagut responsabilitat política” i si és així, que s’assumeixi. Tant el PSC, com JxT i C’s han demanat veure l’informe. El primer grup ja l’ha pogut llegir però “és un expedient administratiu que no respon els nostres dubtes”, diu el PSC, que queda a l’espera que JxT i C’s hi tinguin accés per consensuar una posició comuna i decidir quins passos seguir.

Lluïsa Melgares considera que “la conclusió és clara: va ser un descuit sense mala fe”. “Les actes van quedar a la taula d’un comandament que les volia comentar abans d’introduir-les al sistema per veure que tot era correcte i que després va marxar de vacances sense adonar-se que no les havia tramitat”, diu. La tinenta d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat sosté que l’expedient informatiu inclou les declaracions de totes les persones implicades i considera que el cas ja s’ha investigat i “tothom ha dit el que havia de dir”. Afirma que si l’oposició no ha quedat contenta, té dues vies: demanar una comissió d’investigació o anar al jutjat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top