Publicitat
Terrassa

Ustec demana als centres que no es facin autoproves d’antígens

El sindicat Ustec-STEs demana als centres educatius que no facin les autoproves d’antígens i ha exigit al departament de salut que contractin professionals amb formació sanitària per passar les proves de la Covid-19. El sindicat ha fet aquesta petició davant d’algunes "filtracions" periodístiques que diuen que Salut ha optat de manera unilateral a substituir els cribratges als centres educatius per professionals de la salut per "automostres" d’antígens, fets pels mateixos alumnes a partir de 1r d’ESO i amb supervisió i control per part dels tutors de cada grup bombolla. Això significa que cadascun dels alumnes es faci una prova invasiva i que el docent sigui responsable, tant de l’eficàcia del procediment, com del control de la cadena de custòdia d de la mostra.

Falta de respecte
A partir d’aquesta situació, el sindicat ha expressat que "un cop més, el departament falta al respecte els seus treballadors i treballadores, que han estat els darrers a ser informats d’aquests canvis que afecten la salut de la comunitat educativa. També alerten que no existeix cap norma reguladora, més enllà d’uns documents descriptius, sobre el procediment de les proves o una possible formació que, atesos als precedents, no semblarà suficient, i que per tant, ni tan sols permet als i les representants dels treballadors impugnar la normativa o demanar empara judicial. I demanen als professionals dels centres que es neguin a permetre i supervisar les proves en les condicions proposades per Salut. El sindicat reconeix que el sistema sanitari pot entrar en col·lapse però afegeix que és imprescindible que Educació contracti personal sanitari pels cribratges.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top