Publicitat
Terrassa

Un Nadal i Cap d’any amb toc de queda

El pla de reobertura d’activitats a partir d’aquest pròxim dilluns a Catalunya que ha proposat el Departament de Salut preveu un elevat nombre de restriccions per les festes de Nadal. Seran unes festes en les que no es podrà sortir de Catalunya, l’entrada i sortida seguiria restringida sense motiu justificat i amb l’aplicació del toc de queda nocturn. Sense dubtes són unes mesures que en cas de ser definitives serien molt restrictives.

La proposta per Nadal permetrà reunions familiars d’un màxim de deu persones i amb possibles sopars en restaurants fins a les nou del vespre, i un Cap d’Any també amb deu persones però sense sortir de nit perquè seguirà vigent el toc de queda nocturn.

El pla s’estructura en quatre trams que es reavaluaran territorialment cada quinze dies i l’aplicació dependrà que continuï el retrocés del virus i es mantingui la velocitat de propagació per sota de 0,9.

Evolució de la Covid
Si l’evolució de l’epidèmia segueix sent benigna, Salut proposa per al tercer tram de la desescalada, que abastaria del 21 de desembre al 4 de gener, reunions d’un màxim de 10 persones, que siguin d’un màxim de “dues bombolles de convivència habituals o una bombolla ampliada”. Les famílies podrien anar a sopar als restaurants, que estarien oberts amb un 50% d’aforament fins a les nou del vespre, però els actes religiosos, entre ells la Missa de Nadal o la del Gall, seguirien reduïdes al 30% de fidels i un màxim de 100 persones.

Els museus, teatres, cinemes, auditoris i sales de concert estarien limitats al 70%, però el toc de queda nocturn entre les deu de la nit i les sis del matí seguiria vigent, de manera que queden descartades les festes populars al carrer per Cap d’Any.

Els centres comercials en les dates prenadalenques ja haurien pogut reobrir al 30% de la seva capacitat i es podria fer esport ja en gimnasos interiors, amb un 70% de l’aforament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top