Publicitat
Terrassa

Salut proposa reobrir al 30% bars i restaurants i al 50% cultura i esport

Ahir es va viure una jornada marcada per les filtracions i possibles mesures respecte al procés de desescalada actual. Les dràstiques mesures adoptades a conseqüència de la segona onada de la Covid-19 estan generant un creixent malestar social, per les limitacions individuals que implica, però sobretot en l’afectació econòmica en diferents sectors que ja fa dies que estan en peu de guerra. Amb l’anunci de la pròrroga de les restriccions per deu dies, la Generalitat va fixar en l’horitzó el pròxim dilluns com l’inici de la “descompressió”, com va qualificar el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, la situació actual. Aquesta proposta de desescalada per trams de quinze dies serà avaluada, discutida i, si s’escau, aprovada en la reunió que el Procicat té previst celebrar entre avui i demà.

El Departament de Salut ha proposat des del pròxim dilluns, una reobertura de bars i restaurants al 30% del seu aforament, tant en terrassa com en interior, encara que només fins a les cinc de la tarda, i al 50% en museus, teatres, cinemes i auditoris. El pla manté el tancament perimetral de Catalunya i per municipis els caps de setmana, que passarà a ser aquest últim per comarques a partir del 7 de desembre.

Segons la proposta de Salut, la desescalada s’estructurarà en quatre trams que seran de 15 dies, mentre que el toc de queda nocturn es mantindrà més enllà del Nadal, quan les reunions no podran ser de més de 10 persones i de dos grups de convivència com a màxim.

Full de ruta
El full de ruta de la desescalada de la segona onada a Catalunya s’ha preparat per seguir-la en cas que els nous ingressos setmanals als hospitals segueixin decreixent i la velocitat de contagi de virus (Rt) es mantingui per sota de 0,9, i si aquests indicadors pugessin es plantejaria revisar les mesures de reobertura.

Dilluns que ve, segons el pla, començarà el primer tram de reobertura, en el qual es mantindria l’obligatorietat de reduir l’activitat social a grups de màxim sis persones, amb una obertura de bars i restaurants al 30% de la seva capacitat i en horari de sisdel matí i les cinc de la tarda. Les activitats culturals i recreatives seran amb aforaments del 50% en museus i sales d’exposicions, cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, i del 30% els actes religiosos i cerimònies civils, amb un màxim de 100 persones.

Les universitats seguiran havent de donar les classes teòriques de forma virtual i els instituts seguiran reduint l’activitat presencial a batxillerat i cicles formatius, mentre que es mantenen tancades les activitats extraescolars que no són de grups estables.

Seguirà restringida l’entrada i sortida de Catalunya durant tota la setmana, seguirà el confinament per municipis els caps de setmana i continuaran suspesos els congressos, convencions i fires.

No hi haurà variacions pel que fa a el comerç, els petits podran obrir a l’30% del seu aforament i continuaran tancats els centres comercials, excepte les botigues de productes de primera necessitat.

L’esport podrà reprendre les seves activitats en instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure al 50% i amb una participació de màxim de grups de sis persones, excepte en els professionals i federats.

El segon tram de desescalada, que començaria el 7 de desembre, deixaria reobrir bars i restaurants a el 50%, però només fins a les cinc de la tarda, els cinemes, teatres i auditoris podrien ocupar el 70% del seu aforament, i el tancament perimetral de Catalunya seguiria durant tota la setmana, però el confinament de cap de setmana passaria de ser municipal a ser comarcal.

El petit comerç i els mercats ampliarien a l’50% el seu aforament, però seguirien tancats els centres comercials i els equipaments esportius i gimnasos seguirien limitats al 50% sempre a l’aire lliure.

Tercer tram
El tercer tram de la desescalada, a partir del 21 de desembre, s’ampliaria a 10 el nombre de persones permeses en una reunió social, i els bars i restaurants ja podrien obrir fins a les 21 hores amb el 50% del seu aforament, a més de permetre una mobilitat ampliada entre comarques, encara que seguiria el confinament perimetral de Catalunya.

Les activitats culturals seguirien al 70% del seu aforament i podrien reobrir els centres comercials, però amb el 30% del seu aforament únicament. Els equipaments esportius a l’aire lliure augmentarien al 70% el seu aforament.

En el quart i últim tram, que seria a partir del 4 de gener, es mantindria reunions de màxim 10 persones, bars i restaurants al 50% fins a les nou del vespre, el batxillerat i cicles formatius recuperarien el 100% de presencialitat, i continuaria el tancament perimetral de Catalunya, però ja no hi hauria restriccions al seu interior. Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts continuarien a l’70% d’aforament, els centres comercials i comerços estarien al 50% d’aforament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top