Publicitat
Terrassa

Junts per Terrassa demana més inversió de l’Estat a Rodalies

Millorar la xarxa de Rodalies de Renfe al seu pas per la ciutat, en diferents aspectes, des de l’aplicació d’un pla de senyalètica per facilitar l’accés a les estacions de les persones que tenen algun tipus de discapacitat, fins a projectes de més envergadura, com demanar una partida pressupostària per a la construcció de l’estació de Can Boada-La Maurina. Són algunes de les esmenes referents a Terrassa que el grup parlamentari de Junts per Catalunya ha registrat aquesta setmana al Congrés dels Diputats per tal de modificar el projecte de pressupostos generals de l’Estat plantejat pel Govern de Pedro Sánchez.

L’agrupació local de la formació ha treballat en les esmenes i ahir la portaveu del grup municipal de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís, les va presentar en una roda de premsa en què va estar acompanyada pel diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Jaume-Alonso Cuevillas. "A la petició que es construeixi l’estació de Can Boada-La Maurina (la formació la pressuposta en 15 milions d’euros), hi hem afegit la sol·licitud que es dugui a terme un estudi sobre la integració urbanística i ambiental de la xarxa ferroviària al seu pas per aquests barris de la ciutat", va indicar Lluís. "A més també demanem a Renfe que apliqui un pla de senyalètica accessible; amb Ferrocarrils, des de la comissió municipal d’accessibilitat, ja vam començar a treballar en un plantejament d’aquest tipus", va assenyalar.

Vallparadís
Altres esmenes als pressupostos generals de l’Estat que han rebut el suport de Junts per Terrassa són la perllongació del Parc de Vallparadís per la seva part sud (estimada per la formació en 2 milions d’euros), les rehabilitacions de les masies de Can Parellada i Can Casanovas, de propietat municipal (300 mil euros cadascuna), l’impuls a la internacionalització del projecte Terrassa City of Film (100 mil euros), així com la reforma i l’adequació del Recinte Firal de Terrassa (3 milions d’euros). Les esmenes també inclouen actuacions a l’Anella Verda, valorades en 400 mil euros.

En la roda de premsa, el diputat al Congrés de Junts per Catalunya, Jaume-Alonso Cuevillas, va fer una avaluació "molt negativa" del projecte de pressupostos generals de l’Estat, en indicar "que la inversió que destina a Catalunya queda un cop més molt per sota dels 16 mil milions de dèficit fiscal que patim".

Cuevillas va assenyalar que al president del Govern, Pedro Sánchez, i al seu Executiu en general "tant li fa el contingut real dels pressupostos generals de l’Estat, donat que l’únic objectiu que tenen, és poder continuar la legislatura i perpetuar-se d’aquesta manera en el poder".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top