Publicitat
Terrassa

Les entitats de Terrassa ja tenen el seu “casal” virtual a internet

A Ona Martínez, regidora de Qualitat Democràtica, li hauria agradat haver inaugurat ahir l’Espai de les Entitats al Casal Vapor Gran. Ara per ara, la pandèmia de la Covid-19 fa impossible posar en marxa la seu física d’aquest projecte, que està gairebé acabada, però no la virtual, que ja es pot trobar a internet, a l’adreça espaientitats.terrassa.cat/.

La tasca que l’Ajuntament ha estat fent els darrers mesos amb entitats i col·lectius de la ciutat s’ha adaptat a aquesta versió digital, que vol ser el lloc de referència d’aquest àmbit. És una iniciativa nascuda "de la demanda històrica que existeixi una ‘finestreta única’ per les necessitats d’informació de tot allò que té a veure amb les entitats". Ho fa, a més, "en un moment en què el teixit associatiu de la ciutatestà vivint uns moments complicats, perquè les entitats tenen part de les seves activitats, o totes, aturades".

L’Espai de les entitats s’adreça a tota la ciutadania interessada en l’associacionisme i el voluntariat, també vol ser una eina perquè els terrassencs coneguin el coneguin. S’ha construït amb "un procés col·laboratiu entre els serveis municipals implicats en el treball dia a dia amb ells, basant-se en la transversalitat de continguts. Volem que sigui un projecte interactiu i adaptable a les seves necessitats".

Tot allò que es pot fer amb una entitat s’ha de poder trobar a l’Espai. Fins i tot els tràmits per crear-ne una de nova, i per descomptat la gestió de projectes, activitats i tràmits amb l’Administració.

Accions formatives
També posa a disposició un programa de formació, que en format telemàtic, ha seguit desenvolupant-se durant la pandèmia. Durant aquest 2020, es porten fetes unes cent hores de formació. Ara mateix, hi ha oberta la preinscripció a sis accions formatives, de característiques i durades molt diferents: "L’impacte de la Covid-19 a les entitats de Solidaritat i Cooperació"; "Estratègies creatives en el nou context";"Iniciació a la dinamització de reunions en línia"; "Aprofundint en la dinamització de reunions en línia"; "Encarem els reptes davant les crisis" (jornades) i "Servei d’informació i atenció a les dones. Abordatge multidisplinari de les violències masclistes".

L’ apartat "Cessió d’infraestructures" està pensat com una ajuda per a l’organització d’activitats a la via pública. L’ "espai xarxa" vol fomentar l’intercanvi i la cooperació entre entitats, i generar xarxa i treball comunitari.

La web també permet l’accés al Registre Municipals d’Entitats, el seu cens, i a la seva normativa (amb articles que ajuden a entendre-la). També hi ha un apartat de "preguntes freqüents", un altre on es poden trobar totes les convocatòries obertes de subvencions i premis i un conjunt de nou "guies i manuals" (voluntariat, obligacions fiscals, elaboració de projectes i memòries).w

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top