Publicitat
Terrassa

Isabel Martínez, al capdavant de la comissió de Transparència

Isabel Martínez, regidora del grup municipal de Ciutadans (Cs), és la nova presidenta de la Comissió de Transparència de l’Ajuntament. Isabel Martínez va assumir el càrrec, que ocupen de manera rotatòria els membres de l’oposició que la integren, en una reunió celebrada la setmana passada. Entre els temes abordats, l’edil va destacar “el debat sobre la revisió del sistema de seguiment de les propostes de resolució aprovades en el ple municipal”, una iniciativa impulsada per Ciutadans.

L’objectiu principal és que la citada comissió valori “buscar un mecanisme perquè es realitzi una justificació tècnica, jurídica i/o econòmica quan sorgeixi qualsevol impediment per a executar una proposta que ha estat recolzada en sessió plenària”. Aquest tràmit es podria presentar davant la Comissió Informativa de l’àrea a la qual correspongui la proposta afectada.

Isabel Martínez va recordar que aquesta iniciativa “va sorgir arran que el govern municipal al·legués que no era possible dur a terme un acord aprovat pel ple a instàncies de Ciutadans per a estudiar un sistema de gratificació per als serveis essencials que van estar en primera línia durant el confinament per la Covid-19”.

Els grups municipals “no teníem cap eina per a saber quin va ser el motiu pel qual aquesta mesura no va poder aplicar-se”, va afegir la regidora de la formació taronja, que va assegurar que aquesta modificació “milloraria la transparència de l’executiu, ja que l’informe o justificació tècnica o legal es faria arribar a la resta de grups del Consistori”.

Finalment, Martínez va avançar que entre els temes previstos per a tractar en les pròximes reunions de la Comissió de Transparència es troben els informes d’execució del Pla de Transparència, del qual s’espera tenir el primer balanç anual abans de març de 2021.

També s’encarregarà de la posada en marxa de la Bústia Ètica, que serà gestionada per la Síndica de Greuges de Terrassa. La bústia recollirà comunicacions de conductes eventualment contràries a dret, als principis o regles ètics i de bon govern de conducta o els incompliments dels principis i normes de conducta que estableix el Codi Ètic municipal.

També es tractara a la Comissió Ciutadana de Transparència el Pla d’Integritat Institucional, un projecte impulsat per l’Associació Catalana de Municipis en col·laboració amb l’Oficina Antifrau.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top