Publicitat
Terrassa

Els Reis pensen ara en fer petits actes per tota la ciutat

La Festa de Benvinguda als Reis d’Orient, que, amb tres passis, s’estava organitzant a l’Estadi Olímpic, no es farà. La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ho va comunicar ahir als periodistes després de la presentació de la temporada municipal de teatre. Davant l’evolució negativa de la pandèmia, i la previsió pessimista per a les pròximes setmanes, l’Ajuntament i el Social, organitzadors de la vinguda dels Reis d’Orient a Terrassa, han decidit suspendre l’espectacle. Això no obstant, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a la ciutat el 5 de gener, i en aquests moments l’Ajuntament i el Social treballen amb la idea que la seva presència sigui objecte “d’una redistribució i un repartiment en el territori, per tal d’abastar el màxim nombre possible de nens de la ciutat”. Els detalls es concretaran d’aquí a uns dies, quan es coneguin les noves indicacions del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya, i quan estigui a punt la plataforma web en la qual els ciutadans podran inscriure’s per anar a rebre a Ses Majestats.

La regidora no va voler avançar res ahir sobre aquesta alternativa que substitueix la festa a l’Estadi Olímpic, però sembla que serà que els Reis facin una mena d’itinerari, o d’actes simultanis (són màgics) per diferents espais de la ciutat, al llarg de la tarda del 5 de gener, on les famílies, en petits grups, mantenint les distàncies de seguretat i totes les mesures de prevenció, podran veure’ls i saludar-los.

Boladeras va recalcar que és totalment segur que els Reis d’Orient vindran a Terrassa com cada any el 5 de gener, i que seran rebuts per l’alcalde i faran el seu discurs (i quan arribi la nit repartiran les joguines, suposem). Sigui quina sigui la situació d’aquell dia amb la Covid-19, els Reis estan venint, i com a mínim els nens podran veure’ls per televisió, al Canal Terrassa.

“La cavalcada tradicional, ni que sigui marcant perímetres de distància entre el públic, que era diguem-ne el pla A, va ser la primera opció que vam descartar. El pla B era la festa a l’Estadi Olímpic, l’espai més gran que existeix a Terrassa. I també el més segur, perquè és a l’aire lliure, amb un aforament d’unes deu mil localitats, on tots els assistents poden estar sentats, que es pot desinfectar i té tres accessos per a ñ’entrada i altres tres per sortir”.

La Festa de Benvinguda al camp del Terrassa era, doncs, un pla “que ens van dir des de la Generalitat que podia ser un bon camí, que vèiem molt viable, amb un espectacle que podíem repetir fins a deu vegades. I la gent del Social estava molt motivada i estava muntant un espectacle realment magnífic”.

Aquest espectacle, però, tenia una producció i un pressupost d’una certa envergadura, per la qual cosa cada funció havia de ser proporcional a un mínim d’aforament, de persones que puguessin aplegar a l’Estadi per veure’l.

Una realitat canviant
La seva viabilitat, però, encarà estava pendent del fet que s’autoritzés aquest aforament mínim, que permetés que un gran nombre de ciutadans veiessin els Reis. “Atesa la realitat sanitària del moment, que és canviant, i que en un moment determinat es pot carregar de sobte molts preparatius fets, i després de donar-li moltes voltes amb la gent del Social, i davant de la falta de notícies de la Generalitat (si hi ha silenci és perquè hi ha dubtes, pensem), hem hagut de prendre les nostres pròpies decisions. Perquè ja som a 17 de desembre, el temps passa volant, i hem de poder garantir una dignitat en la rebuda dels Reis d’Orient a Terrassa, hem de poder complir l’objectiu més important de tots: que els Reis arribin al màxim nombre possible de nens”.

Així doncs, per necessitats d’organització, s’ha optat per descartar definitivament la Festa de Benvinguda i treballar el “pla C”, que d’alguna manera reparteix els elements de l’espectacle pel territori del municipi. Boladeras assenyala que aquests actes amb els Reis tindran la col·laboració, a més dels voluntaris, de la Creu Roja, i cues accessibles. “S’està acabant d’organitzar, i no volem donar el tret de sortida sense que els ciutadans puguin fer ja les seves reserves als actes.”

I si la situació sanitària es fa tan greu que ni tan sols sigui possible la realització d’aquestes trobades de petit format? Llavors, es desenvoluparà el que la regidora anomena “pla 0”, és a dir, només la retransmidsió televisiva de l’arribada i, recordem-ho, el vídeo personalitzat per cada nen que ho demani, que els Reis s’ofereixen aquest any a fer. “La Covid-19 exigeix aquest esforç de reinvenció, reorganització i adaptació constant. Per això hem creat la web de Ganes de Reis a Terrassa, que està en moviment de manera permanent i on s’actualitza la informació sobre la vinguda”.

És a través d’aquesta web que es vehiculen els vídeos personalitzas dels Reis, una iniciativa insòlita que està tenint un èxit espaterrant. Ja són gairebé 10 mil els nens que han fet la sol·licitud per rebre un missatge de Melcior, Gaspar i Baltasar només per a ells. “Som l’únic Ajuntament que ha tirat endavant una opció que dóna accés individual als Reis a tots els nens, l’única ciutat que ofereix aquest servei personalitzat que es pot desenvolupar sigui quina sigui la situació sanitària”.

Gràcies per la comprensió
Boladeras va expressar el seu agraïment “per la comprensió i la solidaritat dels ciutadans davant la realitat i la dificultat de prendre decisions en una realitat tan difícil i canviant. Rebem molts missatges de suport. Amb el Social i altres col·laboradors estem vivint una tensió constant, amatents a les notícies, i amb un sol objectiu: que els nens de Terrassa puguin veure els Reis d’Orient, i farem tot el que sigui possible per tal que el màxim nombre de famílies puguin gaudir de la millor manera de la seva visita”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top