Publicitat
Terrassa

Als hospitals de Terrassa hi ha 128 ingressats per coronavirus

El dilluns, la xifra de persones ingressades per Covid-19 als dos hospitals de Terrassa era de 130 persones. El dimecres, el nombre era de 151. Però ahir havia baixat la pressió: Hospital de Terrassa i Hospital Universitari MútuaTerrassa van informar d’un total de 128 ingressats.

Les dades epidemiològiques, doncs, semblen donar un respir, tot i que lleuger, a la ciutat. El Consorci Sanitari de Terrassa va notificar ahir la xifra de 59 pacients ingresats: 42 estaven a planta i vuit, a la UCI. Vuit es trobaven en hospitalització domiciliària i un, a la Llar Residencial Sant Llàtzer. Pel que respecta a MútuaTerrassa, aquest centre va informar de 69 ingressos. Sis pacients amb coronavirus estaven a la UCI i altres sis, a la unitat de semicrítics. A planta d’hospitalització es comptabilitzaven 56 malalts. Un pacient estava en situació d’hospitalització domiciliària.

Durant la setmana, l’augment de pacients es notava a les plantes i no repercutia en un increment de casos a les UCI.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar ahir que Espanya començarà el procés de vacunació diumenge que ve, 27 de desembre, només un dia després de rebre les primeres dosis de Pfizer, segons va recollir l’agència EFE.

13.000 punts
Illa va assegurar que Espanya està preparada per començar a vacunar ja, a partir del primer dia hàbil acordat després de la recepció de les primeres dosis, i que cada setmana rebrà vacunes que es distribuiran de manera equitativa a les comunitats autònomes.

La campanya de vacunació es desenvoluparà en la xarxa sanitària habitual (amb més de 13.000 punts en tot el país). Per al ministre, la notícia és “molt bona” i significa “el principi de la fi”, però, va advertir, “no la fi”. Caldrà seguir “al peu de la lletra” les mesures de restricció davant la inestabilitat mostrada pel virus.

El ministre va opinar que “el més correcte” seria que totes les comunitats autònomes comencessin el procés el mateix dia i va asseverar que “hi haurà vacunes per a tothom”, ja que Espanya rebrà 140 milions, per a uns 80 milions de ciutadans, molts més dels que hi resideixen. Entre maig i juny haurien d’haver-se vacunat ja entre 15 i 20 milions de persones i durant l’estiu s’hauria d’haver arribat ja al 70% de la població, el que permetria a partir d’aquest moment tenir sota control el virus.

Illa va afirmar que ell es vacunarà “sense cap dubte” i va titllar d ‘insolidaris els que no vulguin fer-ho: “Des del respecte, deixo clar que per sentit cívic cal vacunar-se”. Encara que a partir de l’estiu creu que tindrem “un horitzó diferent”, Illa va advocar per “ser prudents”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top