Publicitat
Terrassa

C’s difereix de les prioritats del pressupost del 2021 i s’abstindrà

El portaveu de Ciutadans (C’s), Javier González, va avançar ahir que no donarà suport al pressupost municipal de 2021 perquè no comparteixen les prioritats de la despesa i les inversions com ara, per exemple, els 2,5 milions destinats a cofinançar l’Institut-escola Sala i Badrinas. "Valorem que s’ha fet un esforç i que han incorporat demandes del nostre partit -va manifestar González- però hi ha partides que qüestionem. I ens abstindrem perquè volem contribuir a la unitat política centrada en la lluita de la crisi generada per la pandèmia".

González, acompanyat del regidor David Aguinaga, van comparèixer ahir al matí per explicar la seva posició sobre la planificació dels comptes per l’any vinent de la Corporació municipal. Uns comptes que es sotmetran a debat i a aprovació en un ple extraordinari, que s’ha de celebrar aquest matí, de forma telemàtica a les 9,30 hores. A les 12 hores, un altre ple extraordinari votarà l’aprovació definitiva de les ordenances.

El màxim responsable de la formació taronja va valorar que el govern municipal de l’alcalde Jordi Ballart hagi incorporat peticions de C’s al pressupost per millorar els polígons industrials, la digitalització dels serveis municipals, celebrar activitats del Mobile Congress al juny, entre altres, però, en canvi, va criticar que altres temes que havien quedat fora. "Hi ha sectors econòmics, com el comerç, la restauració, els locals d’oci, les llars d’infants privades, que estan patint molt amb la Covid-19 i hauríem de buscar mecanismes per ajudar-los". I va sumar a la llista dels greuges la neteja i el manteniment de la ciutat, la salut, la seguretat, el clavegueram, l’habitatge social, les obres d’urbanització; tot per considerar que la despesa programada és insuficient.

El regidor de Ciutadans, David Aguinaga, va dir que hi ha coses que no s’entenen. "Ens qüestionem la inversió per reconvertir l’edifici La Muntanyeta del Parc de Vallparadís per les empreses d’economia social i solidària mentre que no hi ha partides per recinte Firal, ni per la piscina de Vallparadís i es rebaixa la despesa per l’FP".

Partida polèmica
Però la partida que segueix generant més polèmica és la destinada a cofinançar la construcció de l’Institut-escola Sala i Badrinas al Segle XX. "L’Ajuntament aporta 2,5 milions d’euros a les obres entre 2021 i 2022 a parts iguals. No estem d’acord. És una quantitat exorbitant i sense justificació perquè les construccions corresponen a la Generalitat i no a l’Ajuntament", va reprovar Aguinaga. Pel regidor aquests diners s’haurien d’invertir en programes contra la segregació escolar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top