Publicitat
Terrassa

Més de 12 mil persones han adquirit el títol T-Hospital 

Aquest any, s’ha complert un any de la posada en marxa de la T-Hospital, que va començar a funcionar el 17 de desembre de 2019, el títol de transport unipersonal que permet utilitzar els serveis d’autobusos urbans per accedir a l’Hospital de Terrassa de forma il·limitada. Durant el seu primer any de funcionament, la T-Hospital ha registrat un total de 12.650 targetes emeses, de les quals un 53,39% pertanyen a dones i un 46,61% a homes. En total, s’han registrat uns 107 mil viatges des de la seva posada en marxa i s’ha registrat un ús incorrecte d’un 1,15% dels títols.

Per l’Ajuntament, el balanç és molt positiu. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, ha manifestat que “estem satisfets d’aquest primer any de funcionament de la T-Hospital perquè, tot i les dificultats del moment, hem aconseguit donar resposta a una llarga reivindicació ciutadana, la de facilitat l’accés a aquest centre sanitari. Alhora, hem fet un pas més en el foment del transport públic i en la millora en el servei municipal d’autobusos urbans, que anem adaptant a les necessitats reals de la ciutadania”.

Melgares ho ha posat més en valor donada la situació de la pandèmia i que, per tant, l’accés als centres sanitaris ha estat molt restringit. “Reconeixem que, evidentment, la T-Hospital ha estat un dels títols de transport urbà que ha patit d’una manera més acusada els efectes de la crisi sanitària de la Covid-19, ja que les mesures aplicades des del primer confinament, al mes de març, han afectat en el dia a dia de l’Hospital i en l’afluència de persones que s’han hagut de desplaçar durant aquests mesos”.

Radiografia
La radiografia de Melgares es confirma a partir de les dades recollides. Així, mentre que el mes de febrer d’enguany el servei registrava una mitjana de 731 persones usuàries en dia feiner, aquest mes de novembre la dada es redueix gairebé a la meitat, amb un total de 368 viatgers en dia laborable. Aquesta davallada de les persones usuàries es justifica a causa del context general vinculat a la pandèmia i, en especial, a les mesures establertes en l’àmbit sanitari, ja que, actualment, com ha passat en mots d’altres centres sanitaris, algunes de les visites mèdiques que es programaven de manera presencial ara es fan de forma telemàtica i d’altra banda, les visites a pacients s’han reduït notablement a l’Hospital de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top