Publicitat
Terrassa

Jacobo, el primer terrassenc de l’any

“Físicament, crec que s’assembla més aviat a la mare; té la pell força blanca, amb uns tons vermellosos, un cabell negre intens i unes línies d’expressió força marcades”, explica l’Alexander Varón, de 36 anys, en parlar del seu fill, en Jacobo, que va néixer divendres, 1 de gener, a les 06.02 hores a l’Hospital de Terrassa. D’aquesta manera, el petit es va convertir en el primer terrassenc a arribar al món aquest any 2021.

“Quan me’l van posar en braços, va ser una experiència única; jo crec que mai havia sentit un amor tan real”, recorda la mare, la Leidy Katherine Barragán, de 24 anys.

La parella, que viu al barri del Poble Nou-Zona Esportiva, comenta que el Jacobo va pesar 4 quilos i 70 grams i va mesurar 57 centímetres.

De seguida que va néixer, l’Alexander i la Leidy van enviar fotografies del nadó a la família, que esperava la notícia des de l’altra banda de l’Atlàntic. I és que els dos són originaris de Colòmbia. En concret d’Ibagué, una ciutat del Departament de Tolima, al centre del país, sobre la serralada dels Andes, a l’eix cafeter colombià. “La música es respira als seus carrers i el seu clima és una eterna primavera; és un indret de gent bona i treballadora”, detalla l’estrenat pare sobre el seu lloc d’origen.

Nom bíblic
“Ens vam casar el 2016 i d’entrada vam decidir ajornar el viatge de noces uns mesos”, recorda. Finalment, l’endarrerida lluna de mel va portar la parella fins a Madrid, i en aquells dolços dies es van adonar que el seu camí passava per Espanya. “Vam veure que aquest país ens podria donar oportunitats interessants i vam decidir que hi vindríem a viure cercant un futur millor, afegeix.

De professió, la Leidy és dissenyadora de moda i en l’actualitat es dedica a arranjar peces de roba. L’Alexandre és administrador financer, però treballa al parc comercial Terrassa Plaça, com a venedor, en uns magatzems dedicats a comercialitzar productes de la construcció i les reformes.

Abans d’arribar al barri del Poble Nou-Zona Esportiva, on viuen des de fa tres anys, l’Alexander i la Leidy van estar una temporada a Madrid. “Tot i no tenir-hi família, a Terrassa, hi estem molt a gust; és una ciutat oberta i amb espais culturals i esportius que ens agraden”, diu l’Alexander.

Hi coincideix la Leidy, que es recupera del part natural del divendres. Segons explica, va “anar força bé”. Cap a les 22.30 hores del dia 31, va començar a tenir contraccions, i poc després de la mitjanit, va ingressar a l’hospital. Abans que sortís el sol, el Jacobo ja havia arribat. “Va néixer a les 40 setmanes i dos dies”, diu, a més d’indicar que han posat Jacobo al seu fill perquè són cristians, i aquest és un nom amb reminiscències bíbliques. “Ha estat una sorpresa inesperada i agradable que el nostre nadó hagi estat el primer terrassenc de l’any”, assegura la Leidy, que afronta la primerenca maternitat “amb ganes d’aprendre’n cada dia i, per què no, de repetir aviat l’experiència”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top