Publicitat
Terrassa

La fiscalia belga no recorrerà la denegació de l’extradició de Puig

La Fiscalia belga no recorrera la sentència dictada dijous pel Tribunal d’Apel·lació denegant l’extradició a Espanya de l’exconseller terrassenc Lluís Puig, segons van informar ahir a EFE fonts judicials, de manera que el cas queda definitivament tancat.

"No recorrerem", van assenyalar les fonts de la Fiscalia, per la qual cosa queda desestimada l’opció d’acudir al Tribunal de Cassació, en última instància.

Dijous, el Tribunal d’Apel·lació va rebutjar el lliurament de Puig, al·legant, segons van explicar els seus advocats, que el Tribunal Suprem espanyol no tenia competències per emetre l’euroordre contra l’exconseller català.

Els jutges van denegar així el recurs que la Fiscalia havia interposat contra la sentència que el 7 d’agost va dictar en primera instància la Cambra del Consell, i que va denegar també l’extradició amb el mateix pretext de la manca de competències del Tribunal Suprem.

Reaccions
"Això és la derrota final", va indicar l’advocat de l’exconseller, Gonzalo Boye, que no espera que la justícia espanyola emeti una nova euroordre contra Puig.

L’expresident català Carles Puigdemont va celebrar a Twitter la decisió de la Fiscalia: "Game Over. El Suprem no era, no és ni serà competent per perseguir-nos. Ni a nosaltres, ni als presos polítics", va assenyalar l’eurodiputat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top