Publicitat
Terrassa

Un passeig per les botigues modernistes

L’itinerari “Les botigues del record” ha visitat els comerços modernistes de Terrassa

Les botigues del record”, així s’anomena l’itinerari que ha visitat les diferents botigues modernistes de Terrassa. Després dels mercats, amb el que es va centrar l’itinerari de fa dos anys, van sorgir les botigues especialitzades, que se centren a vendre un producte en concret, en aquella època majoritàriament només hi podia accedir la burgesia.

En celebració a la Fira Modernista, avui dissabte 8 de maig, s’ha fet un recorregut per algunes d’aquestes botigues especialitzades. “A l’hora de buscar comerços centenaris n’hi ha moltíssims i hem buscat els comerços modernistes que tenen més història a la ciutat”, s’ha indicat des de l’organització. L’activitat ha començat a la porta principal del Mercat de la Independència i ha recorregut el Raval de Montserrat, el carrer Cremat, la Plaça Vella, el carrer Gavatxons i ha finalitzat al carrer Sant Pere.

Resulta que hi havia tres tipus de botigues: les especialitzades, els basars i les ultramarines, aquestes últimes venien productes que venien de fora. Altres productes, com ara les joguines, no tenien botiga específica i, per tant, es podien trobar en diferents llocs, com per exemple tant en una farmàcia com a una botiga de sabates. 

Al tram final del Raval de Montserrat, conegut com el carrer del Peix, s’hi troben un seguit d’aquests comerços centenaris. Un d’ells és Calçats Terrassa, que des de la seva obertura, el 1915, sempre ha tingut el mateix nom. Antigament només s’hi venien espardenyes i se la coneixia com a cal músic, perquè el pare del propietari era músic. Actualment, també venen sabates ortopèdiques i sabatilles. 

La Casa Evaristo, que també es troba al Raval de Montserrat, antigament era només una botiga d’alimentació. No només venien els productes a granel, sinó que va ser la primera botiga a vendre conserves, de manera que tenien marca i, per tant, va començar a aparèixer la publicitat.  

Altres comerços que s’han visitat a l’itinerari “Les botigues del record”, han sigut la Farmàcia i l’Estanc, que es troben a la Plaça Vella. Ambdós són originals del 1865. També s’ha visitat el Marfil, l’Atenea i el Farràs, entre d’altres. 

La visita s’ha donat per finalitzada amb els comerços modernistes La Esmeralda i Cal Cardellach, situats al capdamunt del carrer Sant Pere. A causa de la Covid-19, s’ha limitat l’aforament a 12 persones, on els assistents van fer una reserva prèvia a través d’internet, i s’han fet dos torns, el primer a les 10:30 hores i l’altre a les 16:30 hores. A més, la ruta s’ha fet amb audioguia, per poder entendre millor les explicacions i que el soroll del carrer no afectés la comprensió de la visita.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un passeig per les botigues modernistes
To Top