Publicitat
Terrassa

Acusat d’abusar d’una menor èbria

La fiscal demana 12 anys de presó

Els fets van tenir lloc al Parc de Vallparadís / NEBRIDI ARÓZTEGUI
Publicitat

Estaven al Parc de Vallparadís. Ell tenia gairebé 20 anys. Ella encara no tenia els 15. Aquella tarda de juny, la noia havia begut alcohol i ell es va aprofitar del seu estat per abusar sexualment de la menor. Això diu la fiscal. Als pocs dies, l’imputat havia estat detingut i ara s’enfronta a una petició de 12 anys de presó.

Per a l’acusació pública, el jove és culpable d’un delicte d’abús sexual a menor de 16 anys contemplat en l’article 183 del Codi Penal. El que diu en la seva part primera que el que realitzés actes de caràcter sexual amb una persona menor de 16 anys “serà castigat com a responsable d’abús sexual a un menor amb la pena de presó de dos a sis anys”, però adverteix en el punt 3 que la pena anirà dels vuit als dotze anys quan l’atac consisteixi en accés carnal “per via vaginal, anal o bucal, o introducció de membres corporals o objectes per alguna de les dues primeres vies”. I, a tenor de l’acusació, el processat va introduir els dits en la vagina de la noia sense el seu consentiment. El punt 4 del mateix article explicita que les conductes previstes en els tres apartats anteriors seran castigades amb la pena de presó corresponent en la seva meitat superior quan, per a l’execució del delicte, “el responsable s’hagi prevalgut d’una relació de superioritat o parentiu”.

El Ministeri Públic al·ludeix a aquests tres apartats per a qualificar els fets i reclamar la pena que reclama: 12 anys de presó i prohibició d’acostament a menys de mil metres per un període que excedeixi en deu anys a la pena de privació de llibertat imposada. I llibertat vigilada per un termini de deu anys superior a la presó imposada.

Allò va ocórrer a les 18.30 hores del 2 de juny del 2018. Segons el relat de l’acusació pública, acusat i víctima es trobaven al Parc de Vallparadís aquella tarda, quan es va perpetrar l’abús sexual, quan ell es va prevaler de l’estat en què ella es trobava després d’haver ingerit begudes alcohòliques. La menor va presentar la denúncia l’endemà, 3 de juny, i l’acusat va ser detingut. El jutjat d’instrucció número 1 de Terrassa va acordar la presó provisional el 6 de juny i un altre jutjat va ratificar aquesta decisió nou dies després. Al final, aquest segon òrgan judicial va posar en llibertat el reu el 5 de juliol d’aquell any. L’Audiència Provincial de Barcelona ha assenyalat el judici per a avui. La fiscal ha interessat les declaracions de sis testimonis i sol·licita que la denunciant i l’acusat no confrontin les seves mirades en el judici. Diverses doctores han estat citades també.

Publicitat
Acusat d’abusar d’una menor èbria
To Top