Publicitat
Terrassa

“Aquest any he après molt de moda modernista amb les meves amigues”

Carme Valverde, a l'esquerra, dissabte al matí amb les seves amigues /LLUIS CLOTET
Publicitat

Dissabte la Carme Valverde i les seves amigues gaudien juntes d’un matí de sol, en una escena que semblava estreta d’una postal d’època. Abillades amb absolut rigor històric, les dones prenien un cafè i petaven la xerrada. “Aquesta fira ha estat meravellosa i interessantíssima per a mi”, explica la Carme, autora del quadre de Lluís Muncunill que penja del Saló de Plens. L’artista ha compartit fira amb unes amigues de Vilassar i també de Terrassa que han participat en els tallers del Museu Tèxtil i que “m’han explicat amb detall com evolucionava la indumentària aquells anys, amb els colls alts a les primeries del Modernisme i les faldilles, cada cop més curtes cap als anys 12, 13 i 14. He après moltíssim”. Juntes van triar el seu conjunt, un “vestit de passeig, amb coll alt i camafeu, amb faixa, enagües que es veuen en pujar les escales i un barret decorat amb flors”.

Publicitat
“Aquest any he après molt de moda modernista amb les meves amigues”
To Top