Publicitat
Terrassa

L’hostaleria es mostra “satisfeta” per la primera nit de sopars a bars i restaurants

El sector a la ciutat reclama, però, poder obrir més enllà de les 23 hores

Publicitat

Des del diumenge, la restauració, un dels sectors més afectats per les restriccions imposades per frenar la Covid, pot servir de nou sopars a taula. Encara ho ha de fer, però, amb un límit horari. Només fins a les 23 hores. A Terrassa, la reobertura del servei nocturn va coincidir amb l´última nit de la Fira Modernista, i tot plegat va comportar una bona afluència de clients en molts locals, especialment del Centre.

“En general, va anar molt bé. Es notava que la gent tenia moltes ganes de sortir, i el fet que la reobertura coincidís amb la Fira, hi va ajudar, perquè molts clients van aprofitar per fer un volt i després menjar un entrepà o unes tapes, i ja arribar sopats a casa”, explica en Xavi Gómez, president del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca.

Malestar
Tot i la bona resposta del públic, des del sector insisteixen a expressar el seu enuig per la limitació horària, fins a les 23 hores, en el servei nocturn. “Seguim molt enfadats per aquest motiu. No entenem per què no ens deixen obrir fins més tard. De fet, si els bars i els restaurants poguéssim tenir activitat més enllà de les 23 hores, potser això evitaria que hi hagi qui begui al carrer”, comenta Gómez.

Amb tot, des del sector esperen que la possibilitat de servir sopars a taula ajudi molts establiments en un any que ha estat extraordinàriament difícil. Des del 8 de març i fins diumenge, els bars i els restaurants podien servir a taula, d’una forma ininterrompuda, entre les 9 i les 17 hores. Així mateix, fins a les 22 hores, només podien oferir menjars per emportar.

“Amb la recuperació dels sopars, el que sí que aconseguim, és que els clients vinguin d’una forma més repartida al llarg del dia, cosa que és positiva pensant en la Covid. Fins ara sovint et trobaves, sobretot els dijous, els divendres i els dissabtes, amb molta concentració de clients fins a les 17 hores”, afegeix.

Malgrat el canvi del diumenge, a bars i restaurants continuen vigents certes limitacions orientades a prevenir els contagis. A l’interior dels establiments, l’aforament màxim permès és del 30%. Per la seva banda, a l’exterior, els locals han de garantir el manteniment de la distància de seguretat entre els clients. L’ampliació del servei de diumenge va coincidir amb el final del toc de queda i amb l’acabament de l’estat d’alarma.

Publicitat
L’hostaleria es mostra “satisfeta” per la primera nit de sopars a bars i restaurants
To Top