Publicitat
Terrassa

L’Arxiu Tobella explica al seu anuari la crònica d’un any que vam viure perillosament

La fotoperiodista local Montse Saludes va presentar ahir l’anuari de 2020

L'autora de l'obra, Montse Saludes, a l'esquerra, durant els parlaments / Alberto Tallón
Publicitat

El 2020 va ser un any diferent en tots els sentits, però l’anuari que edita anualment l’Arxiu Tobella no va faltar a la cita. La fotoperiodista egarenca Montse Saludes ha estat l’encarregada d’explicar, en fotografies (unes 40 menys que en anys precedents) la crònica de l’any que vam viure perillosament, un any que va quedar i quedarà indefectiblement marcat per la pandèmia de la Covid.
“Enguany, el llibre parla de temes que acostumen a estar més oblidats o amagats, com la investigació o l’economia. Hi ha moltes fotos de cartells, de gent deambulant pel carrer que no sap ben bé cap on pot anar i què pot fer”, assenyala Saludes, que per segon any s’ha encarregat dels textos a banda de les obres. La mort és un dels temes que sobrevolen el llibre, tot i que Saludes n’ha volgut estalviar la cruesa al lector. “A Mútua hi havia molta gent morint-se sola. Ni tan sols els seus familiars hi podien accedir. Explicar això en imatges és molt complicat. Vaig decidir fer-ho de manera indirecta, a través dels cartells o les flors dels familiars”, diu.
El doctor Manuel Ayala i el president de la Cambra de Comerç, Ramon Talamàs, han estat els encarregats de prorrogar un anuari que serà especialment valuós per als historiadors de les properes dècades, que voldran entendre com es va viure a la ciutat una pandèmia que va paralitzar el món sencer.
A banda d’ells, van acompanyar l’autora en la presentació d’ahir el president de l’Arxiu Tobella, Aleix Pons, i la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. Va ser ella qui va tancar l’acte. “La cultura ha estat un dels sectors més afectats per la pandèmia. La cultura és molt important, com a motor econòmic i també com a cura”, va assenyalar davant la concurrència.

Publicitat
To Top