Publicitat
Terrassa

Qui eren i qui són ara els indignats?

Publicitat

Arnau Monterde, amb samarreta amb dues ratlles vermelles.

Arnau Monterde (40)

15M. Responsable de xarxes socials. Amb l’equip de comunicació, va dissenyar l’estratègia comunicativa i va obrir els canals de Facebook i Twitter, sota l’etiqueta #acampadaTRS, i el web ÀgoraTRS. Sota el lema “A les 8 al Raval”, les xarxes van connectar milers d’indignats a la ciutat i van viralitzar la mobilització, amb informació en temps real i emissions en “streaming”.
Avui: Treballa en Participació i Tecnología a l’Ajuntament de Barcelona.

Xavi Martínez, intervenint a una assemblea.

Xavi Martínez (48)

15M. Membre de la comissió de coordinació. Era un dels responsables de la dinamització de les assemblees i de mantenir contacte permanent amb les acampades de Barcelona, Madrid i altres ciutats. Els indignats formaven part d’un moviment ampli i el Raval va esevenir una “plaça global”, permanentment connectada.
Avui: Treballa a Polítiques d’Habitatge a l’Ajuntament de Barcelona i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Emi Mira, durant una protesta de la PAH.

Emi Mira (47)

15M. Era una de les integrants de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) presents a l’acampada del Raval. Feia només dos anys que l’entitat lluitava contra els desnonaments a Barcelona i un any a Terrassa, on la PAH va portar a l’assemblea i a les comissions del 15M el drama de les famílies que perdien la seva llar i es veien sobtadament al carrer.
Avui: Treballa al projecte d’economia social del Cafè del Candela.

Manuel Tórtola, ajupit davant la pancarta del 15M

Manuel Tórtola (74)

15M. Integrant de la comissió de barris. Empresari d’instal·lacions de calefacció i sol radiant, la crisi de l’immobiliari va enfonsar el seu negoci i, indignat, es va incorproar al 15M, primer a Barcelona i de seguida a Terrassa. És un dels veterans del moviment, que va ser intergeneracional a Terrassa. Va treballar intensament en la difussió del 15M als barris. També amb els Iaioflautes i la MareaPensionista.
Avui: És representant de l’Ajuntament al Consell Comarcal de la Gent Gran de la Generalitat de Catalunya.

Amaia Chavarri, en primer terme

Amaia Chavarri (37)

15M. Logística. Planifica la intendència i l’economia de l’acampada. Des de la recaptació de fons per a la compra de material per pancartes, pintura, lones per protegir les assemblees del sol, fins a l’organització del menjar. El gruix dels menús els aportaven els indignats, tot i que l’acampada va rebre també donacions espontànies i aliments del mercat. Al Raval, la majoria d’àpats eren “de supervivència” a base d’arròs.
Avui: Directora d’art al mon de la publicitat i al sector audiovisual.

Laia Carbonell, parlant a l’assemblea.º

Laia Carbonell (35)

15M. Amb l’Ian Gehlhaar, la Laia va treballar en l’edició del fanzine “Àgora papers”, una revista que tenia com a objectiu la “contrainformació. Trencar amb la imatge que projectavenalguns mitjans de que erem una colla de hippies” i explicar la feina, les activitats i els debats, també l’agenda de l’acampada. El fanzine va tenir 4 edicions, una setmanal i es disttribuía al Raval i cada matí a l’estació de FGC.
Avui: Poeta i responsable de comunicació de La Vireina Centre de la Imatge, a Barcelona.

Publicitat
Qui eren i qui són ara els indignats?
To Top