Publicitat
Terrassa

Terrassa va amb una sola veu als fons Next Generation

El Parc Audiovisual de Catalunya ha acollit aquest matí la presentació oficial dels 40 projectes locals que aspiren als fons europeus

Foto de família dels agents, empreses i institucions que presenten propostes als fons europeus. Rafel Casanova BCF
Publicitat

El Parc Audiovisual de Catalunya ha acollit la presentació del “Mapa Next Generation Terrassa 2021″, l’ecosistema de 40 projectes ciutadans que es presentaran als fons europeus per un import global de 915 milions d’euros. Ho faran sumant forces, amb una sola veu i creant un “marc de cooperació publicoprivat que permeti traure el major fruit”, ha dit l’alcalde Jordi Ballart.

L’alcalde, Jordi Ballart, durant la presentació al Parc Audiovisual. Rafel Casanova BCF

En un acte de format televisiu, conduït per la periodista Rosa Talamàs, l’Ajuntament de Terrassa, els agents econòmics i socials i les entitats han presentat les seves propostes als Next Generation, unes idees que han de “projectar Terrassa a l’exterior com a ciutat innovadora, resilient i preparada per al futur”. Les iniciatives, que es desenvolupen en àmbits com la salut, la mobilitat, l’audiovisual, la innovació tecnològica i l’economia circular, són “la prova de l’esperit innovador de la ciutat”, a dit l’alcalde, “el fil conductor de la reactivació econòmica després de la pandèmia”.

Jordi Ballart: “Els projectes locals són la prova de l’esperit innovador de la ciutat, el fil conductor  de la reactivació econòmica després de la pandèmia”

Terrassa va als Next Generation amb propostes alineades en quatre grans eixos: digital, sostenibilitat, innovació i competitivitat territorial. Entre els projectes, molts d’ells fruit de la col·laboració de diversos agents i institucions, hi figura la proposta municipal de digitalitzar el Parc Audiovisual de Catalunya i fer-lo créixer amb dos nous platós, per donar resposta a la creixent demanda de produccions audiovisuals; el projecte de Cecot per impulsar la transició energètica, amb la instal·lació d’1 milió de m2 de plaques fotovoltaiques a les cobertes de les naus industrials vallesanes; el de la Cambra de Terrassa, que aposta per reduir l’impacte ambiental en els processos de construcció d’infraestructures o el del Consorci Sanitari de Terrassa, que vol monitorar els pacients que reben tractament d’hemodiàlisi a casa amb un nou model digitalitzat, que permetrà fer seguiment més personalitzat i eficient del procés de medicació i de l’exercici físic.

Els 40 projectes terrassencs esperen obtenir recursos dels fons europeus Next Generation. L’alcalde ha assegurat que des de la ciutat “fa temps que treballem amb discreció” i amb “esperit de cooperació institucional”, per afavorir el futur dels projectes locals, projectant “un missatge de confiança i d’unió entre institucions i empreses”. Si els fons no arriben a totes les propostes, però, “buscarem altres complicitats per desenvolupar els 40, del primer a l’últim”, ha dit Ballart.

Publicitat
To Top