Publicitat
Terrassa

La Toka Merkat impulsa el comerç jove i de proximitat

La pandèmia ha estat l’empenta per fer créixer el projecte que potencia la
moda i accessoris locals i sostenibles

“Arran de la pandèmia, la gent s’ha conscienciat amb les marques locals i d’autor. Això també ha fomentat que un projecte que va néixer al pati de casa meva, s’hagi expandit i doni visibilitat a marques que creen, dissenyen i venen aquí”. Aquestes són les paraules d’Anna Domènech, organitzadora i fundadora de la Toka Merkat, iniciativa que enguany acull la seva segona edició al Parc Audiovisual de Catalunya.

Aquesta tarda ha estat l’estrena del mercat, que ha acollit 14 parades de roba de totes les edats i gèneres, accessoris i peces de decoració per la llar elaborades a Terrassa i Matadepera. El projecte compta amb dissenyadors de moda coneguts internacionalment, com Txell Miras i Josep Abril, i d’altres que just s’estrenen aquest any, com Sublim, la marca de moda urbana i unisex, Booboo the Brand, de roba per la llar, Ingel Brand Shoes, especialitzada en calçat, Fallum, col·lecció de llums elaborats amb fusta ecològica.

Les noves marques que s’estrenen aquest any, juntament amb Piñata Pum, firma de roba infantil orgànica i sostenible, The Roulette, marca intemporal tant per a home com per a dona, Anna Iturri Joies, marca de bijuteria sostenible i Cristina Corres, marroquineria; no tenen botiga física, sinó que alternen entre estar presents en botigues multimarca i mercats del tipus de Toka Market.

Algunes altres, com Al agua Patos, enfocada en roba de bany per tota la família; Lerobenoir, una col·lecció de moda sostenible; i Mònica Cusidó, d’accessoris sostenibles; sí que disposen de botiga física, però creuen que aquestes iniciatives locals els permeten tenir un vincle més pròxim amb el client. És el mateix cas del dissenyador Josep Abril, que declara que “La proximitat amb el client no té preu. M’encanten aquestes iniciatives de comerç local perquè em puc comunicar amb el client directament i entendre el què em demana”.

El nexe en comú entre totes les marques, apart d’elaborar productes ecològics i a petita escala, defugint de les produccions massives, és que totes s’han vist afectades d’una manera o altra per la pandèmia. En el cas de Txell Miras, el confinament va provocar que hagués de tancar una botiga física, però alhora això li va brindar l’oportunitat de reinventar-se: “Vaig decidir elaborar mascaretes amb dissenys innovadors, i les vendes es van disparar”. Cece Jover, clienta que ha visitat avui el mercat, va conèixer la marca arran del seu disseny innovador de mascaretes.

Algunes de les marques més joves van néixer durant la pandèmia, i es van estrenar amb un model online, com Sublim o Ingel Brand Shoes. Iniciatives com la Toka Merkat els permet donar-se a conèixer a un públic més ampli, tot i que mantenint el caire local. “Estem oberts a tot, però ens agradaria que sempre es recordés que les nostres arrels són a Terrassa” ha comentat Míriam Oliver, cofundadora de Ingel Brand Shoes. Júlia Munyós, la jove fundadora de la marca de moda urbana Sublim, també ha recalcat la importància de potenciar la qualitat dels productes abans de la quantitat, i ha afirmat que “És una molt bona alternativa pel jovent, tant per emprendre una nova marca com de compra, per tal de fer-los veure l’esforç del treballador d’aquí”.

Santi Sánchez, client que també ha visitat l’indret en la seva estrena, li ha donat la raó: “Considero que aquesta és una molt bona manera no només d’impulsar el comerç de proximitat, sinó també és una plataforma que permet que els joves emprenguin i donin a conèixer”. El projecte ha obert les seves portes avui de 16 hores a 20 hores, i continuarà demà durant tot el dia, de 10 hores a 20 hores.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La Toka Merkat impulsa el comerç jove i de proximitat
To Top