Publicitat
Terrassa

Minyons demana que s’actualitzi el protocol perquè tornin els castells

La colla malva proposa un pla sectorial especial per al món casteller

Una de les últimes actuacions de Minyons abans de l'arribada de la pandèmia / Mireia Izquierdo
Publicitat

Minyons de Terrassa creu que la represa del món casteller ha de ser conjunta amb totes les colles. Els de la camisa malva sostenen que la manera de tornar a l’activitat “no hauria de ser mitjançant protocols particulars per cada colla o per cada festa que es faci als diferents municipis”. En aquest sentit, tot i que valoren positivament les proves pilot amb tests d’antígens “que es faran com a formes d’avançar”, demanen canvis generals en el protocol que permetin la represa de tota l’activitat castellera.

Minyons opina que el pla de la represa del sector cultural “La cultura popular i les associacions culturals”, aprovat pel departament de cultura de la Generalitat de Catalunya i pel Comitè Tècnic del PROCICAT el 17 de juliol de 2020 i pel qual es regeixen les diferents entitats de cultura popular, dins de les quals es troba el món casteller, “està desfasat i és de necessitat urgent la seva actualització”.

“Som conscients de la particularitat del món casteller dins l’àmbit de la cultura popular. Si aquest fet suposa una dificultat afegida a l’hora de fer l’actualització del protocol de cultura popular, proposem que es faci un pla sectorial especial pel món casteller”, suggereixen des de la colla.

El pla de represa de la cultura popular, entre moltes altres coses, el que indica és que l’activitat castellera s’ha de fer en grups de màxim 20 persones. Minyons demana que aquests grups puguin augmentar en nombre, mantenint-ne sempre la seva traçabilitat i els grups bombolla i conservant també “les recomanacions ja indicades, així com d’altres que s’han posat a la taula per la Comissió de Seguretat de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), com són la utilització de mascaretes, la neteja constant de mans i peus, assajar en llocs oberts o ventilats durant les proves…”.

Així, se sumen a la petició que ja s’ha fet des de la CCCC, així com d’altres àmbits de la cultura popular i tradicional, perquè s’actualitzi el protocol per la represa del sector i es permeti a totes les colles castelleres del Principat “tornar aviat a la normalitat castellera que tan anhelem”.

Publicitat
To Top