Publicitat
Terrassa

Vaga del personal interí, que demana solucions a “l’abús de temporalitat”

Els concentrats han mostrat cartells amb els anys que porten com a interins i han fet sonar cassoles / Nebridi Aróztegui

Una seixantena de treballadors interins de l’Ajuntament de Terrassa s’han concentrat aquest divendres al matí al Raval de Montserrat demanant solucions a la seva situació laboral. Molts d’ells porten més de deu anys treballant al Consistori i demanen passar a ser personal fix.

Denuncien un “abús de temporalitat” i “frau de llei” en els seus contractes, un escenari comú a altres administracions municipals, comarcals, autonòmiques i estatals de tot Espanya. De fet, es calcula que hi ha uns 900.000 treballadors afectats per aquesta situació a tot l’Estat, molts dels quals majors de 50 anys. Una bona part d’ells s’han sumat avui a una vaga convocada arreu del país.

Una recent directiva europea ho considera un abús de poder. Emplaça a compensar els interins però deixa en mans dels tribunals espanyols la resolució del conflicte. En aquest sentit, Juan Martínez, un dels treballadors concentrats avui al matí, explica que en el secor privat sí que s’ha legislat, de manera que un treballador que supera els dos anys de temporalitat passa a ser personal fix automàticament, però en el públic no s’ha fet res. “El que demanem és estabilitat en el nostre lloc de feina”, diu.

Martínez, com els seus companys, sosté que les oposicions no poden ser una solució a aquesta situació, i que s’han de buscar altres vies per compensar tots els treballadors interins, alhora que demana que s’apliquin sancions a les administracions que incompleixen les normes comunitàries perquè “no es pot mantenir aquestes persones realitzant tasques estructurals més enllà de dos o tres anys”.

Publicitat
To Top