Publicitat
Terrassa

Protesta de policies amb petards i botzines

Els agents protesten contra el projecte de la policia de barri

Moment de la protesta d'aquest matí al Raval de Montsrerat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Va haver-hi  molt de soroll. Es va encendre una traca enorme i les botzines no van deixar de sonar durant una hora. Desenes d’agents de la Policia Municipal s’han concentrat aquest matí al Raval de Montserrat, davant de l’edifici de l’Ajuntament on se celebrava el ple, per protestar contra un projecte del govern  que vol reforçar la policia de barri i que, segons el Sindicat de Policies Locals (SPL), implica retrocedir en drets per uns horaris “que destrueixen la conciliació familiar”.

FOTOS: Protesta de la Policia Municipal de Terrassa

Una de les pancartes exhibides en la protesta, passada per aigua, posava l’accent en això: els policies també tenen família. El Projecte Integral de Millora de la Policia Municipal inclou, entre altres aspectes, un reforç de la unitat de districtes, que passarà a dir-se “policia de barri”. La intenció de la direcció tècnica i política del cos local és que el treball d’aquesta unitat abasti més hores per donar cobertura a l’horari comercial.

Xavier Fernández Rivero, regidor de Policia Municipal, subratlla que la policia de barri és una necessitat i una demanda ciutadana, però deixa clar que no s’imposaran mesures que afectin condicions i drets laborals sense una negociació prèvia amb els sindicats.

 

Anterior etapa

L’SPL recorda que la unitat de barri, creada l’any 1993, va ser reduïda a una tercera part precisament per Jordi Ballart, en la seva anterior etapa com a alcalde, i que en el 2018 es va aconseguir que els agents de districte complissin el mateix calendari que la resta de companys, però ara el govern local vol tornar enrere i imposar “les mateixes condicions” imperants en la dècada de 1990.

El pla organitzatiu xoca frontalment “amb els acords de funcionaris vigents i amb el Pla Director”, diu l’SPL, sindicat majoritari a la Policia Municipal. I afirma que l’Ajuntament no ha lliurat encara al sindicat una proposta concreta, però ha deixat caure que els agents de barri hauran d’acabar la seva jornada a les 20.30 o les 21 hores, de dilluns a divendres i un dissabte al mes, i actes especials.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Protesta de policies amb petards i botzines
To Top