Publicitat
Terrassa

Augment de les PCR per marxar de vacances

S’han registrat cues a tot Catalunya

Divendres hi va haver cues davant d'alguns laboratoris / Nebridi Aróztegui

Els diferents laboratoris d’anàlisis clíniques que hi ha a la ciutat han notat aquesta setmana un lleuger augment del nombre de persones que s’hi han adreçat per a realitzar proves PCR o tests antígens. La dinàmica no és diferent de la que s’ha vingut observant a d’altres ciutats catalanes. Ahir mateix, fonts del laboratori Cerba Internacional, situat al carrer de la Goleta, al centre de la ciutat, assenyalaven que havien augmentat les demandes de PCR. “Hem detectat que ha vingut més gent de l’habitual durant aquesta darrera setmana per fer-se proves. En la majoria dels casos es tractava de persones que estaven planificant les seves vacances. Havien de marxar fora i volien fer-ho amb la seguretat que no eren positives”.
A nivell de tot Catalunya, durant l’última setmana analitzada s’han fet un total de 69.970 proves PCR i 35.307 tests antígens, dels quals el 3,91% ha donat positiu, superior al valor de l’interval anterior (3,36%). La mitjana d’edat de les persones positives se situa en els 30 anys.Des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat 700.842 casos, dels quals 642.391 per PRC. Pel que fa a les morts, se n’han declarat un en les darreres hores, amb 22.258 des de l’inici de la pandèmia: 14.166 en hospitals i sociosanitaris (+1), 4.566 en residències, 1.182 en domicilis i 2.344 no classificables.

Més dades
Entre els dies 15 i 21 d’aquest mes de juny s’han declarat a tot Catalunya un total de 12 defuncions, mentre que la setmana anterior se’n van notificar 15. És una xifra que implica una lleugera però important tendència a la baixa. En l’últim interval hi havia ingressades a l’hospital 476 persones. La setmana del 8 al 14 de juny n’hi havia 547. Ambdues dades assenyales una evolució positiva de la pendèmia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Augment de les PCR per marxar de vacances
To Top