Publicitat
Terrassa

Un no parar de concerts per tornar a gaudir

La música de la Festa Major omplirà de fans l’Estadi Olímpic. Avui amb Lildami i demà amb Miki Núñez

Miki Núñez canta diumenge a l'Estadi Olímpic
Publicitat

Ha arribat el moment de tornar a cantar i saltar. D’expulsar la pols de la pandèmia i gaudir de la música en viu. La marató de concerts de la Festa Major va arrencar ahir i continua avui amb recitals de rap, cançó d’autora, pop, molt pop!, rock enèrgic, músics emergents i “eurovisuis”. Un còctel de propostes, moltes amb entrades exhaurides, però algunes amb aforaments encara lliures.

El plat fort és a l’escenari de l’Estadi Olímpic, on Miki Núñez saltarà diumenge a mitjanit per embogir els fans. Dissabte, a la mateixa hora, el raper Lildami trencarà esquemes per a un públic disposat a embadalir amb la seva posada en escena. A l’Olímpic hi caven 10 mil persones, però amb les limitacions d’aforament entraran 3 mil. Hi haurà espai de sobres per deixar-se anar.

Per a Lildami, “un honor”
Aquesta edició de la Festa Major proposa gaudir amb el talent local. Lildami, un habitual del Jove en els seus inicis i avui referent de la música trap, explica que per a ell “és un honor” actuar a Terrassa. Jugar a casa em fa molt feliç. Fa dos anys quan estava de gira amb el primer disc, vam tocar a Terrassa i va ser un dels millors concerts de la gira amb diferència”.

Lildami porta a l’Estadi Olímpic la seva aposta musical i ho fa en un moment, explica “d’explosió del rap català, ple de propostes interessants. Una d’elles és la d’aquest compositor egarenc, que celebra que ara el rap s’estigui “consolidant en escena, recollint els fruits del que vam plantar fa uns anys”.

Lildami recorda quan, a les seves primeres experiències com a espectador de concerts a la Festa Major, El Jove era “el moment de l’any on s’hi valia tot una mica i coincidies amb gent que no veies la resta de l’any”.

Aquesta edició no hi ha Jove tal com es va viure fins al 2019. La pandèmia ha dispersat la convocatòria i Lildami és cap de cartell del festival en un dels seus millors concerts, aquesta nit, a l’Estadi Olímpic.

Els nervis de Gemma Humet
La cantautora Gemma Humet també recorda El Jove i, en especial, el seu primer concert de Festa Major, “el de La Oreja de Van Gogh”. L’artista, que el 2016 va protagonitzar un “bolo” intimista a la Plaça Vella, torna demà a mitjanit a l’Auditori Municipal, on va esgotar entrades en poques hores. “És molt bèstia -diu- m’ho ha dit molta gent que s’ha quedat sense entrada”.

Publicitat

Tot i ser ja una veterana, assegura que tornar a tocar a casa, i per Festa Major, “em fa nervis, però dels bons”.
A El Jove és on la Gemma Humet va actuar per primera vegada a la Festa Major de Terrassa. Només tenia 18 anys i tocava “amb un grup d’aleshores”. Va ser el 2014 i, dos anys després, el 2016,va tornar en solitari a la Plaça Vella.

Va ser la carta de presentació d’una ja consolidada trajectòria professional que l’ha portat a cantar, el darrer any, a l’Auditori de Terrassa, just abans de Nadal, i col·laborar amb Litus a un concert a la Jazz Cava.

Gemma associa la festa de la ciutat “amb l’arribada de l’estiu”, una estació que la porta a la música i a la poesia. De fet, la cantautora presentarà demà a Terrassa el seu nou disc “Màtria”, un treball molt personal en el que, sense deixar la seva dimensió creativa, experimenta amb nous arranjaments, incorporant els electrònics. “La majoria de cançons són poemes musicats -explica-. Alguns escrits per mi i d’altres per poetes contemporanis a mi, com Sònia Moll i Mireia Calafell”.

La Queency actua diumenge a les 22 hores a l’Escola Vallès

Tres escenaris, tres hams
Per a picar, i sense dubtar-ho. I és que algunes de les propostes musicals més interessants de la Festa Major estan als escenaris del programa. A Can Jofresa, els concerts de l’Espai Vapor porten una llarga llista de grups locals i forans, amb propostes com l’indie rock, el noise rock i el post punk de la banda gallega Triàngulo Amor Bizarro, aquest dissabte a la mitjanit. O la de DJ + Gnomalab, diumenge a la mitjanit.

La festa continua al pati de l’Escola Vallès, on dissabte a les 22 hores el Dr Basilio tornarà a fer de les seves sobre l’escenari. És una les de les apostes més sòlides d’El Jove. Una invitació a cantar i ballar de la mà d’un grup de rumba fusió que incorpora sons reggae i, amb un so directe i festiu, transmet joia i bones vibracions.

L’espai musical de la carretera de Martorell mostrarà durant el cap de setmana algunes de les propostes musicals emergents de la ciutat. Com La Queency, que actua diumenge a les 22 hores, o l’aposta alegre dels Garrapata Mulata, també diumenge, a les 20 hores.

L’organització de la festa ha reprogramat a darrera hora els recitals de matinada. Només es mantenen els grans concerts de l’Estadi. La nova agenda, a festamajorterrassa.cat.

Publicitat
To Top