Publicitat
Terrassa

Desdoblar grups o usar espais municipals per a FP

Davant l’alt nombre d’alumnes sense plaça en primer opció, l’Ajuntament planteja canvis en els grups o oferir equipaments propis al Departament d’Educació

Membres de la plataforma es van reunir amb Ballart i Ciurana / ajuntament de terrassa

La campanya iniciada per un grup de famílies que reclama més places de Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) a la ciutat no s’atura. Després de reunir-se fa uns dies amb la síndica de greuges de Terrassa, la plataforma es va trobar divendres amb l’alcalde, Jordi Ballart, i la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, per demanar solucions per als centenars d’alumnes sense plaça en primera opció.

“Ens han assegurat que faran tot el que puguin. Han constatat que el que denunciem és una realitat i hi ha voluntat d’intentar revertir la situació”, comenten des de la plataforma, que divendres a la tarda havia recollit més de 540 firmes a través de Change.org.

Des del Consistori asseguren que faran arribar la reivindicació als estaments corresponents i que ja estan treballant en opcions per resoldre la situació, proposant desdoblar alguns grups o oferint espais municipals al Departament, així com orientant aquests joves a trobar altres cicles formatius d’interès. L’alcalde ha demanat, a més, una reunió amb el conseller d’Educació.

“Nosaltres parlem de la nostra problemàtica, però tot el Vallès està pràcticament igual. I el problema no s’acaba aquí. Quan aquests alumnes passin dels CFGM als CFGS tornaran a faltar places”, diuen les famílies. Expliquen que han intentat posar-se en contacte amb els Serveis Territorials d’Educació, sense sort, i que tenen prevista una reunió amb el síndic de greuges de Catalunya la setmana que ve. “No pararem fins a tenir solucions i les volem abans de marxar de vacances”, diuen.

Promocions més nombroses
Ciurana explica que la xifra d’alumnes sense plaça ha baixat els últims dies (probablement, perquè alguns han optat per inscriure’s en altres opcions) però que no es coneixeran les dades definitives fins dimarts. Tractarà el tema dijous en una trobada amb la directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental.

La regidora confirma que en el cas de Batxillerat també hi ha 38 alumnes sense plaça en primera opció, lluny, però dels més de 700 que hi ha ara quant a CFGM, i que en aquest cas hi ha 109 vacants a la ciutat.

“Les promocions que surten ara de 4t d’ESO són més nombroses i hem de tenir oferta suficient tant de CFGM com de Batxillerat. Hi ha d’haver una planificació més acurada”, diu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top