Publicitat
Lazaro
Terrassa

El PSC denuncia manca de previsió d’Educació

Moció socialista per augmentar l’oferta de cicles formatius

Carlos Lázaro, regidor del PSC

“Si no hi entren, el sistema els expulsa”. El PSC ha presentat una proposta al ple de divendres per garantir l’escolarització als estudis postobligatoris a tots els joves que, per manca de places, han quedat fora de Cicles Formatius de Grau Mitjà. El regidor Carlos Lázaro ha afirmat avui en roda de premsa que aquesta manca de previsió del Departament d’Educació de la Generalitat a l’hora de planificar un augment de l’oferta educativa d’estudis postobligatoris condicionarà la continuïtat en el sistema educatiu de prop de 700 alumnes a Terrassa. Famílies afectades han posat en marxa una campanya de denúncia.

Segons Lázaro, “aquest problema d’augment de l’alumnat, que ja es va viure a l’etapa infantil, primària i ESO, ara està afectant greument a les etapes postobligatòries, i per tant demanem un augment de les famílies professionals de cicles formatius i batxillerats, un acompanyament dels joves que no tinguin adjudicada plaça al setembre per garantir la seva escolarització, i que l’Ajuntament i el Consell de l’FP de Terrassa siguin organismes de consulta necessària a l’hora de planificar l’oferta d’acord amb la previsió de demanda i les necessitats sociolaborals del mercat de treball”.

Ja fa 15 anys que es va produir una pressió demogràfica, que va provocar un augment de centres educatius i doblar les línies, “i ara aquesta pressió passa als estudis posobligatoris“, del que se dedueix “una manca de previsió” amb estudiants que ja porten 13 anys en el sistema educatiu, ha recalcat el regidor socialista. “Hi ha moltes famílies preocupades i per al PSC aquest tema és prioritari“, ha afirmat Lázaro, que ha parlat “d’emergència educativa” i s’ha referit a un futur d’expectatives difícils que pot condemnar una generació “a treballs precaris o a l’atur”. L’Ajuntament, segons el regidor, “ha de moure fitxa i pressionar” la Generalitat. El PSC demana consens de ciutat, doncs l’alternativa és “el no res, la paperera de la integració laboral“, en paraules de Carlos Lázaro.

Publicitat
El PSC denuncia manca de previsió d’Educació
To Top