Publicitat
Terrassa

Jardins als voltants de l’Estadi

Comencen les obres pel Mundial de hockey femení

Ja ha començat la retirada de la coberta de l'Estadi Olímpic / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La remodelació de l’Estadi Olímpic per albergar el Mundial de hockey femení del 2022 portarà de la mà una reforma dels voltants d’aquesta instal·lació esportiva. En concret, de les seves vessants Nord i Sud. La junta de govern local va aprovar divendres passat, en la seva fase inicial, el “projecte de millora de la urbanització de l’Àrea Olímpica”, que servirà per condicionar les voreres de l’avinguda de l’Abat Marcet i el carrer dels Voluntaris, convertint-les en un espai per al passeig i per a l’estada en zones enjardinades. Per a aquests treballs encara no hi ha data d’inici, però la profunda renovació de l’estadi ja ha començat aquesta setmana amb l’actuació més espectacular: la retirada de la coberta de la tribuna.

Per convertir els exteriors del camp, ja a la via pública, en sectors amb jardins, les voreres reduiran la seva amplària i l’Ajuntament plantarà una vintena d’arbres de quatre espècies diferents i milers d’arbustos de vint espècies. Es tracta, segons les previsions municipals, de crear “nous espais verds” que garanteixin ombra a l’estiu i sol a l’hivern, amb bancs per asseure’s. A tenor del que ha transcendit del projecte, la reforma s’apreciarà de manera especial al gol Nord, on es mantindrà la zona d’aparcament lliure situada entre la vorera i l’estadi pròpiament dit, solar ara delimitat per una tanca però d’accés lliure. No obstant això, amb la remodelació es perdran places d’estacionament i l’espai passarà a ser integral, sense tanca de separació amb el carrer.

 

Licitació

El pla de condicionament de l’Àrea Olímpica està pendent de licitació, però és clar que els nous espais hauran de ser una realitat abans del Mundial de hockey, que començarà l’1 de juliol. El pressupost de les obres ronda els 392.000 euros, IVA inclòs.

Feia setmanes que la col·locació de tanques als voltants de la tribuna de l’Estadi Olímpic anunciava l’imminent inici d’unes obres que canviaran la cara d’aquesta instal·lació esportiva construïda pels Jocs Olímpics de 1992 al mateix camp històric on disputa els seus partits el Terrassa FC. La profunda reforma de l’estadi costarà 4,3 milions d’euros i no serà total, doncs la reparació de la graderia del gol Sud, que no s’utilitzarà pel Mundial degut al seu perillós estat de degradació, es posposarà.

L’Ajuntament assumeix la despesa de les obres, però comptarà amb una aportació d’1,2 milions d’euros de la Diputació de Barcelona. El govern local busca més ajudes i el 9 de juliol va dictar un decret per sol·licitar una subvenció al Consejo Superior de Deportes per a la remodelació del camp.

Publicitat
Jardins als voltants de l’Estadi
To Top