Publicitat
Terrassa

Pas de vianants pels gossos

Iniciativa pionera

Un dels passos senyalitzats amb petjades

L’Ajuntament ha senyalitzat amb petjades de color groc quinze punts de Terrassa considerats perillosos per l’acumulació d’atropellaments de gossos. Segons destaca l’Associació DAP (Defensa Animal Professional), es tracta d’una iniciativa pionera a Europa que “nomès serà efectiva si tothom pren consciència del seu significat i estem alerta cada cop que la veiem”.

La regidoria de Benestar Animal ha impulsat aquests mesura per avisar els conductors de vehicles. DAP demana que “estiguin alerta davant dels punts de major accidentabilitat amb animals de la nostra ciutat”. La senyalització municipal es una petita acció sensibilitzadora, però és bàsic, diu l’associació, que els usuaris de la via pública siguin conscients “de la necessitat d’estar alerta en creuar els espais senyalitzats”. DAP afegeix que cada any moren a Terrassa desenes d’animals per accidents, però subratlla també el perill que existeix en alguns trams per a motoristes i conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets elèctrics. La majoria dels accidents es concentren a prop de colònies de gats i espais de lliure circulació de gossos, els pipicans.

“A partir d’ara cada cop que un conductor vegi petjades grogues que travessen un carrer podrà aminorar la velocitat i augmentar l’atenció, perquè un animal domèstic pot travessar el carrer de manera sobtada“, afirma l’entitat.

Publicitat
Pas de vianants pels gossos
To Top