Publicitat
Terrassa

Una sola veu per una solució a l’FP

Terrassa vol més oferta de cicles formatius

Grup de mares afectades, avui al Raval de Montserrat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Una sola veu. La polèmica per la manca de places de cicles formatius per a més de 500 estudiants de Terrassa ha arribat avui al ple i tots els grups polítics han donat una resposta de consens: l’augment de la demanda a l’etapa postobligatòria no s’ha previst a l’hora de planificar l’oferta i la programació educativa a la ciutat”, hi ha més de 500 alumnes en llista d’espera i, per tant, “un greu problema” i moltes famílies es troben en un “carreró sense sortida”. Això fa constar una proposta, recolzada per tots els partits, que demana a la Generalitat un augment de places de cicles formatius i un seguiment dels alumnes que no puguin accedir-ne el proper curs “a la fi de trobar solucions per a la seva correcta escolarització i evitar un abandonament escolar prematur”. L’Ajuntament ofereix la seva col·laboració “en tot allò que estigui al seu abast” per accelerar el desplegament de centres integrals d’FP i l’augment de places i famílies professionals.

La xifra de damnificats és “escandalosa”, segons Montserrat Trullàs, regidora de Junts per Terrassa, que ha demanat “la màxima celeritat possible” en cercar una solució. David Aguinaga, de Ciutadans, ha sol·licitat una reunió urgent del Consell de l’FP i Teresa Ciurana, tinent d’alcalde, regidora d’Educació i membre del mateix partit, ERC, que dirigeix la conselleria, ha dit compartir “l’esperit i la demanda” d’una proposta conjunta necessària perquè no es pot acceptar una situació que normalitza “l’abandonament escolar prematur”. Per al PSC, en paraules de l’edil Carles Lázaro, estem davant d’una “emergència educativa” provocada per una manca de planificació.

Protesta

Famílies afectades per la manca de places d’FP i batxillerat s’estan mobilitzant aquests dies. Una representació d’aquesta plataforma, encapçalada per Cristina Samsó, ha celebrat l’acord del ple municipal que demana l’augment de l’oferta educativa i afegeix que els perjudicats continuaran insistint fins que els serveis educatius de l’Ajuntament i de la Generalitat donin una solució. Ara per ara no n’hi ha cap, tot i que la directora de Serveis Territorials, Maite Fons, s’ha compromés a cercar-ne, segons es va dir des de l’Ajuntament després de mantenir una trobada telemàtica amb la regidora d’Educació, Teresa Ciurana.

Samsó explica que dilluns vinent tenen una reunió amb Ciurana i que confien en un increment de places. La mare insisteix que hi ha molta llista d’espera a Informàtica, Estètica i Moda i Disseny amb més de 20 alumnes. Diu també que l’única alternativa que els hi han donat per al cicle de grau mitjà d’ Informàtica (estudis que es concentren a l’Institut Nicolau Copèrnic) és fer un curs de 500 hores presencials amb diploma acreditatiu. Aquesta opció no agrada: “No serà un curs reglat i es limita als alumnes amb 16 anys fets, però els alumnes poden començar amb 15 anys si fan els 16 durant el curs. Aquesta condició és una discriminació”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Una sola veu per una solució a l’FP
To Top