Publicitat
Terrassa

Els empresaris lamenten deficiències al servei de Correus

La Cecot considera inadmissible el retard de més de tres mesos en el lliurament de notificacions

L’empresariat es queixa del servei que presta Correus

Segons la Cecot, les deficiències del servei de Correus al Vallès no és un tema nou. Així li ha recordat el president de la patronal, Antoni Abad, al president executiu de la Sociedad Anónima Estatal Correos y Telégrafos, Jose Manuel Serrano, en un escrit en què li trasllada la queixa del sector empresarial per les deficiències del servei de lliurament de correspondència els darrers mesos.

Abad referencia la queixa que la patronal ja va cursar l’octubre de 2019 al mateix Serrano per idèntics motius i a la que el president de Correus va respondre confirmant les incidències, demanant disculpes i assegurant que es devien a una situació circumstancial i de caràcter temporal.

Ara, la Cecot ha tornat a fer arribar a Serrano la seva preocupació pel mal servei que entén que està prestant l’entitat que presideix a diferents municipis vallesans i l’ha informat que el servei torna a patir endarreriments en el lliurament de correspondència. Ha reiterat la seva sol·licitud perquè es posi fi a les incidències i s’implementin els recursos necessaris. “La deficiència del servei impacta negativament tant en la competitivitat empresarial com en la qualitat d’un servei públic que ha de donar resposta a tota la ciutadania”, argumenta Abad.

Horaris i bústies
Més enllà de casuístiques relatives als horaris d’obertura de determinades oficines o de la manca de bústies a peu de carrer, el fet que més preocupa és l’endarreriment en el lliurament de la correspondència. Entre la correspondència empresarial es troben diferents tipus de notificacions administratives, com ara abonaments d’IBI o d’altres impostos o taxes que requereixen un termini màxim per donar compliment. “Com és possible i quin tipus d’organització pot mantenir uns ajornaments en la prestació d’un servei bàsic de fins a tres mesos? Qualsevol empresa ja hauria tancat. Són casos reals d’empreses que estan rebent les notificacions administratives amb el termini de compliment ja caducat. I les administracions et solen facilitar fins a tres mesos de marge des que es genera la notificació fins al seu venciment”, diu Abad.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els empresaris lamenten deficiències al servei de Correus
To Top