Publicitat
Terrassa

Un projecte espectacular per la casa nova de Minyons

Tindrà un gran pati privat però d’ús públic

La colla ha presentat avui el revolucionari projecte / NEBRIDI ARÓZTEGUI
Publicitat

Serà un espai privat, peró d’ùs públic, obert a la ciutat, amb un pati de 500 metres quadrats i una sala d’actes, amb un bar a peu de carrer, amb 1.300 metres quadrats de superfície construïda, amb un mirador privilegiat per observar la teulada cridanera del Museu de la Ciència. I amb energia verda. Aquestes són les principals característiques del projecte de la colla castellera Minyons per a la seva nova seu, si aconsegueix la concessió municipal de les naus industrials de Cal Reig, al carrer de la Mare de Déu dels Àngels. La colla ha presentat avui en públic el projecte, que ja ha posat en coneixement de l’Ajuntament. Espera una resolució per a finals d’any o començaments del 2022, per tal d’iniciar les obres, si obté la concessió d’ús de les naus, l’any proper i fer efectiva la mudança al 2023. L’operació suposaria una transformació profunda d’aquesta part del Centre, al costat del carrer de Sant Isidre.

Imatges virtuals del projecte del nou local de Minyons

La seu actual, a la Casa Jacint Bosch, al carrer del Teatre, emmalaltia de carències, com la manca d’espai per a la canalla i d’una xarxa per assajar determinades construccions, o les dificultats d’accés al bar, situat a la primera planta de l’edifici, adquirit per Minyons l’any 1988. “Mancaven espais per la pràctica castellera i feia temps que anàvem darrere d’un canvi de local”, ha dit aquest matí Barto Busom, membre de la colla i arquitecte de la firma RGA Arquitectes, autora del projecte. Minyons es va plantejar reformar el seu edifici actual, “però el cost de les obres no compensava els guanys“, ha afegit Jaume Maeso, president de l’entitat.

Publicitat

Van buscar ubicacions i la possibilitat oberta fa uns mesos per l’Ajuntament, d’obrir un concurs per destinar les naus de Cal Reig a activitats culturals mitjançant una cessió d’us gratuïta durant 50 anys, va deixar-ho tot més clar. Tots els indicis apunten a que les naus (quatre) seràn cedides a Minyons, que dedicarà uns 800.000 euros a les obres per condicionar els edificis i convertir-los en una casa pròpia però amb vocació ciutadana. Gairebé doblarà la superfície de la casa Jacint Bosch i respectarà dos dipòsits modernistes del recinte del Museu de la Ciència i de la Tècnica, que fan una de les fronteres de les naus. Abans, però, a més de rebre ajudes, haurà de vendre la Casa Jacint Bosch. El preu està al voltant d’1.400.000 euros, negociables, i l’entitat castellera ja disposa d’aspirants a la compra. Un d’ells, un empresari egarenc, és el principal candidat.

Publicitat
Un projecte espectacular per la casa nova de Minyons
To Top