Publicitat
Terrassa

Informe ambiental favorable a l’enllaç de la B-40 amb l’A-2

El projecte costarà 27 milions d’euros

L’enllaç entre l’A-2 i la B-40 / N. aróztegui
Publicitat

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha donat el vistiplau a l’informe d’impacte ambiental del projecte per a millorar la connexió entre les autovies B-40 (o IV Cinturó) i A-2, a l’alçada d’Esparreguera. Es tracta d’una obra cabdal per a la millora de la connexió viària entre el Vallès Occidental i el Baix Llobregat, un cop entri en funcionament el tram Viladecavalls-Olesa de la B-40, en obres des de fa més d’una dècada.

El projecte està valorat en 27 milions d’euros. Les obres preveuen ampliar l’actual accés a dos carrils, allargar el carril d’accés al tronc de l’A-2 i el de sortida a ca n’Amat, així com reforçar el ferm i crear un nou pas superior de la carretera C-55 sobre l’A-2.

El projecte també resol la circulació de vianants per la zona. Es construirà una passera per sobre d’aquesta autovia per unir Esparreguera amb els nuclis de Can Rial i Mas d’en Gall, reordenant els accessos al municipi d’Abrera.

Publicitat

L’ampliació del punt d’enllaç ha de permetre millorar la seguretat viària en aquest punt de connexió entre les dues vies. El projecte augmenta la capacitat de trànsit de cara a l’entrada en servei de tot el recorregut de la B-40, entre Terrassa i Martorell.

El gruix d’aquesta autovia ja està construït, pendent des de fa anys de la finalització del tram intermedi Viladecavalls-Abrera i de l’enllaç amb l’A-2. Un cop entrin en servei aquests dos projectes, el trànsit entre el Vallès Occidental i el Baix Llobregat s’incrementarà per aquesta via gratuïta.

Publicitat
Informe ambiental favorable a l’enllaç de la B-40 amb l’A-2
To Top