Publicitat
Terrassa

Un milió per a la nova seu de Prodis

L’Ajuntament ajudarà l’entitat en la rehabilitació de les naus del Vapor Cortès, després que el cost s’hagi disparat

Naus del Vapor Cortes que acolliran la seu de Prodis / N. aróztegui

L’administració municipal contribuirà econòmicament a la rehabilitació de les naus del Vapor Cortès que l’Ajuntament ha cedit a Prodis per a la seva nova seu. La fundació, que treballa l’assistència i la promoció integral de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral, ha entrat una instància a l’administració demanant ajut per a l’adequació de l’espai, després que el pressupost de les obres s’hagi disparat sobre la previsió inicial.
Prodis havia fet una estimació de 3 milions d’euros per a la rehabilitació de les antigues fàbriques del Vapor Cortès. Un cop fet l’estudi de l’estructura, la despesa s’ha elevat a 4,3 milions d’euros.

Prodis negocia també amb la Generalitat, la Diputació i La Caixa

“Fa dos anys es va formalitzar la cessió dels edificis –explica Maise Balcells, presidenta del patronat de la Fundació Prodis– i des d’aquell moment hem parlat amb la Generalitat, la Diputació i La Caixa per treballar el finançament del projecte”. Balcells explica que l’entitat espera cobrir els costos de la nova seu amb aportacions de totes les administracions i de la mateixa fundació. Pel que fa a la col·laboració municipal, “hi havia el compromís verbal de l’Ajuntament de finançar amb 1 milió la rehabilitació de les naus, que són patrimoni públic, si finalment era necessari”, com així ha estat.

Quatre quotes
Isaac Albert, tinent d’alcalde de Serveis Generals i Bon Govern, ha portat la petició de Prodis a comissió informativa. L’executiu de Jordi Ballart respondrà a la demanda amb una aportació d’1 milió d’euros que es liquidaran de manera esglaonada en quatre quotes.
El tema anirà al ple de setembre en un dictamen que proposa la modificació de l’acord de cessió gratuïta d’ús de les naus municipals del Vapor Cortés a favor de Prodis. La cessió d’ús, que és a 50 anys, incorporarà la contribució municipal a la rehabilitació de les naus amb 1 milió d’euros.
Des de Prodis es vol deixar clar que la seva seu al Vapor Cortès quedarà “oberta a la ciutadania”. La fundació vol fer coincidir el seu trasllat amb la implantació “d’un nou model d’atenció a les persones”, diu Maise Balcells.
Prodis ja té tancats els projectes de sanejament de les naus, de l’estructura i del subsòl i disposa del projecte executiu de la nova seu. “La idea és poder començar obres a finals de 2021”.
Un cop les màquines entrin a les naus municipals del vapor, els treballs per a l’adequació de la nova de Prodis tindran una durada aproximada de dos anys. L’entitat espera poder traslladar-se al Vapor Cortés a finals de l’any 2023 o principis de 2024.

Prodis construirà la seva nova seu a les naus que havien d’acollir l’escola el Vapor, que finalment es va edificar al carrer Giralt i Serra. El projecte afecta dues naus amb una superfície de 4.000 metres quadrats, que la Fundació Prodis preveu transformar en un complex que acollirà els seus serveis de formació i ocupació (Centre Reina de la Pau), que ara estan repartits a la plaça del Tint i al carrer de Pau Marsal. La seu incorporarà serveis externs com restauració, comerç, una sala d’art i un cafè-teatre. Durant la presentació del projecte, el 2018, Maise Balcells va afirmar que “el nou equipament permetrà fer realitat un anhel i sota un model d’atenció a les persones amb discapacitat més obert i interrelacionat amb la ciutat”. Actualment Prodis gestiona tres serveis de cafeteria a la ciutat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un milió per a la nova seu de Prodis
To Top